OUDORP - Op zondag 9 juni organiseerde Alkmaar Sport de tweede editie van de RAADHUIS Pinksterun. De run leidde de lopers van de 5 km, 10 km, Kinderun en business run dwars door de Oudorperpolder. Een zonnige dag en blije gezichten tekenden deze Eerste Pinksterdag.


Waar de weersomstandigheden de dag voor het evenement nog grillig te noemen waren, brak zoals voorspeld op zondag de zon door waardoor het weer door de lopers zelfs als ‘heet’ bestempeld werd. Dit bracht het organiserende team van Alkmaar Sport echter niet van haar stuk. Waar bij de opbouw op zaterdag nog enigszins geïmproviseerd moest worden vanwege harde windstoten, stond zondag een fantastische organisatie klaar. Stipt op tijd startte de na-inschrijving die mede geholpen door het mooie weer op een flinke belangstelling kon rekenen. “Het is enorm gezellig hier bij vv Kolping Boys waar de start en finish is gelokaliseerd. Die ontspannen sfeer kán ook even omdat alles goed is georganiseerd. We krijgen veel complimenten van deelnemers en mensen om ons heen. Het mooie weer draagt hier zeker aan bij, maar ook de inzet van de vele vrijwilligers, live tijdregistratie en aanmoedigende woorden van DJ Jacco Silver mogen we niet vergeten in het totaalplaatje,” aldus Marlou Zuurbier, organisator van het evenement namens Alkmaar Sport.

Uitslagen
Bij de loop over 5 km loste wethouder Sport van de gemeente Alkmaar, Pieter Dijkman, het startschot. Deze afstand werd bij de mannen gewonnen door Tom Fobbe in een tijd van 18 min 26 sec, de Oudorpse Stephanie Wiggers was de snelste vrouw in 23 min 20 sec. De 10 km bij de mannen werd op naam geschreven van Jim Kruiver in 35 min 22, de snelste vrouw was Nienke Kluft in 40 min. 6 sec. De hardloopteams van UZ Vegetables wisten bij de business run zowel op de 5 als de 10 kilometer de winst op hun naam te schrijven. Zij wonnen hiermee de eerste editie van de business run, een onderdeel wat dit jaar nieuw geïntroduceerd werd.

Duurzaamheid
Centraal thema dat dit jaar bij de Pinksterun letterlijk bewandeld werd was ‘duurzaamheid’. Een groep vrijwilligers vertrok met de organisatie Love not Waste áchter de hardlopers aan. Zij ontdeden de route daarbij van zwerfafval. Maar liefst negen kilo zwerfafval werd door de wandelaars verzameld.

Volgend jaar
Ook in 2020 zal op Eerste Pinksterdag, 31 mei, weer de RAADHUIS Pinksterun georganiseerd worden in Oudorp. Houd voor meer informatie de Facebookpagina en website www.raadhuispinksterun.nl in de gaten.