OUDORP/HILLEGOM - In de vierde speelronde van de 1e klasse A hebben zowel AFC '34 als Kolping Boys afgelopen zondag fors uitgehaald.

Kolping Boys won met zeer overtuigende cijfers van DSOV. De teller stopte bij de ploeg van Mark de Vries pas na zes treffers en dat had gezien de kansenverhouding zo maar in de dubbele cijfers kunnen belanden. De gasten uit Vijfhuizen waren vanaf het begin niet opgewassen tegen de Oudorpers die zich echter nog vaak coulant toonden. Halverwege de eerste helft nam de thuisploeg een voorsprong toen Joey Gijzen een voorzet van Armine Ouaziz op waarde wist te schatten. De rechtsback stond ook aan de basis van de 2-0, kort voor rust, waarbij nu Loran schouten de afmaker was.

Na de rust was er hoofdrol voor Thomas Menu die een glaszuivere hattrick voor zijn rekening nam. In het slotkwartier volgde er vervolgens nog een handvol kansen waarven er één werd benut door Joey Kooge: 6-0.

AFC '34 wist met klinknede cijfers van het vooraf nog ongeslagen Hillegom te winnen. De overwinning kwam uiteindelijk pas in de slotfase tot stand met dank aan invaller Guillaume Rijssel die twee treffers voor zijn rekening nam. Daarvoor hadden Boris Zanoli en Mustafe Baré de Alkmaarders in het eerste kwartier al op een 0-2 voorsprong gezet, maar men "vergat" vervolgens door te drukken.

Zo kon het gebeuren dat Hillegom via Bekkach de aansluiting vond. Hte bleef spannend tot Rijssel het veld in kwam die net terug was uit Suriname wegens droevige familieomstandigheden. Met twee treffers binnen een minuut stelde hij de zege veilig voor AFC '34 waarna Jerry van Sluis de eindstand op 1-5 bepaalde.