ALKMAAR - In de eerste klasse A van het zondagvoetbal is AFC '34 aan een uitstekende opmars bezig. Na winst in een doordeweekse inhaalwedstrijd tegen Hoofddorp volgde zondag een overwinning bij FC Uitgeest. Kolping Boys ging wel onderuit. Zij verloren met 2-1 bij SDZ.


Voor AFC '34 waren het zelfs negen punten in acht dagen en de ploeg van trainer Job Dragtsma kon na afloop van het duel dan ook tevreden naar de stand kijken. In Uitgeest zat het venijn 'm kort na de rust toen de doelpunten kort achter elkaar vielen. Vijf minuten na de rust opende Jordy Duijn de score voor de thuisploeg. Tien minuten later was de wedstrijd gekeerd toen eerst Guillaume Rijssel voor de gelijkmaker zorgde en Amin Charik met een fraaie bal achter het standbeen langs de winnende binnen schoot: 1-2.

Kolping Boys heeft geen punten overgehouden aan het uitduel bij SDZ in Amsterdam. Daar kwam man na een moeizaam begin wel op voorsprong via Thomas Menu, maar uiteindelijk bepaalden twee doelpunten van Van der Meer het duel: 2-1.