ALKMAAR - Nog twee koersmeetings te gaan dit jaar op de drafbaan in Alkmaar. Zondag 10 december vindt de afsluiting van het jaar plaats, maar eerst is er aanstaande zondag nog een prachtige koersdag. De Alkmaarse drafbaan bruist weer en dat is ook aanstaande zondag weer te merken. Acht vol bezette koersen zorgen voor een prachtig koersprogramma. De start van de eerste koers is om 13.30 uur.De Alkmaarse drafbaan kent al een uitstekend seizoen. De mensen weten de gerenoveerde baan, dat voldoet aan de nieuwste eisen, weer blindelings te vinden. De bezoekersaantallen overstijgen de verwachtingen en de trainers en rijders uit binnen- en buitenland komen graag met hun cavalerie naar Alkmaar. Die omstandigheden leiden tot volle deelnemersvelden, attractieve en spannende races! Oude tijden herleven sinds de baan vier jaar geleden overgenomen is door enthousiaste Alkmaarse ondernemers met een groot hart voor de drafsport!


Toppaarden in Alkmaar


Hoogtepunt van het programma is de Grote Prijs TopKip. Over de stayersafstand van 2700 meter (vier volle ronden) komen meerdere gelouterde dravers aan de start. De nummers één en twee van de 4,5 km, Divine Monceau en Velten Bellagio komen aan de start. Defi Magik en Garuda Fligny zullen echter voor tegenstand zorgen. Declic Du Gade (met de Alkmaarse trainer Rick Wester) won afgelopen zondag nog tijdens de meeting van de Prijs der Giganten in Wolvega. De koers hiervoor zullen de subtoppers aan de start komen in de Schavemaker Transport Prijs. De uitblinkers van 2023 in Alkmaar, Meghan Flevo en Cassidy Bid strijden in deze koers tegen de baanrecordhouder Kiss of Fire!


Live muziek na afloop met Quincy Smolders


Een dagje naar de paardenkoers is een evenement voor de hele familie. Voor de kinderen is er het schmincktheater en er is een luchtkussen. Daarnaast zijn er twee mini draverijen waar kinderen rijden met hun pony. Voor nieuwe bezoekers zijn er programma’s met tips beschikbaar bij de infobalie en wordt alle uitleg hoe te wedden op paarden. Na afloop van de laatste koers (circa 17.00 uur) is er live-muziek in de grote hal onder de monumentale tribune waar de bekende Noord Hollandse zanger Quincy Smolders een geweldig optreden zal geven! Het belooft een prachtig paardenevenement te worden. Iedereen is welkom om te genieten van de races, mini draverijen, hapjes, drankjes, kids entertainment en live- muziek. Entree is 7 euro. Kinderen tot en met 15 jaar vrij entree. Voor meer info bekijk de website drafbaanalkmaar.nl of bekijk de promo film op youtube.