ALKMAAR - Aanstaande zondag sluit de Alkmaarse Drafbaan het succesvolle seizoen af met de negende meeting van het jaar: de Containerbox.nl Winterraces dag! De Alkmaarse drafbaan bruist weer en dat is ook aanstaande zondag weer te merken. Het resultaat is negen prachtig bezette koersen. De start van de eerste koers is om 13.30 uur.

De Alkmaarse drafbaan kent een uitstekend seizoen. Trainers en eigenaren weten de weg goed te vinden naar Alkmaar en dat leidde dit jaar tot volle velden. De SEDA, de Alkmaarse stichting die zorgt voor de organisatie van de koersevenementen, zorgt echter dat er naast de draverijen genoeg entertainment is voor een heerlijk dagje uit met familie, kinderen of vrienden.

Live Muziek, Schmincktheater, Kleding Pop Up store en Kerstsfeer!


Voor de kids zijn er naast het Schmincktheater twee mini draverijen waar kinderen rijden met hun pony. Voor nieuwe bezoekers zijn er programma’s met tips beschikbaar bij de infobalie en er zijn ZEturf Hosts die alle uitleg geven over het wedden op paarden. Gedurende de middag kunt u deelnemen aan de rondleidingen over de gehele accommodatie. Pop-Up- Store ‘By Kelly’ is aanwezig met leuke feest en glitter kleding voor de kerst. Na afloop van de laatste koers (circa 17.00 uur) is er live-muziek met de dames Trio-Blitz 2.0. Zij zorgen voor gezellige kerstmuziek. Er heerst zondag sowieso een fantastische kerstsfeer want de ZEturf Arena is de afgelopen week omgetoverd tot een kerstparadijs. Sluit het jaar dus gezellig af met vrienden, kennissen of familie! De Alkmaarse cateraar Food for the Mood, die de horeca verzorgt op de drafbaan, zorgt voor Glühwein, Oliebollen en Warme Chocolademelk op misschien wel de gezelligste koersdag van het jaar.

Koersprogramma Alkmaar 2024 bekendHet programma voor volgend jaar belooft negen fantastische koersdagen in Alkmaar. Natuurlijk weer de topdagen op 2e Paas-en Pinkstermaandag, de Alkmaar Horeca avond op maandagavond 24 juni en 13 oktober ‘The event of the Year’ met onder andere de 4,5 km van Alkmaar als hoogtepunt van het koersjaar. Nieuw in 2024 is vrijdagavond 3 mei die wordt omgedoopt tot ‘de Nacht van Alkmaar’ met topartiesten na afloop. Zet alle negen data alvast in uw agenda!

Iedereen is zondagmiddag van harte welkom. Entree is 7 euro. Kinderen tot 16 jaar vrij entree. Voor meer info bezoek de website drafbaanalkmaar.nl of like de Facebook en Instagram site van de Alkmaar ZEturf Arena.