ALKMAAR - In de tweede en derde week van de zomervakantie organiseren de buurtsportcoaches van Overdie, de Mare en Oudorp zes zomerse sportmiddagen. Kinderen van 7 t/m 12 jaar kunnen in hun eigen wijk meedoen aan een sportief programma. Van 12.30-17.00 uur is iedereen actief bezig. Omdat deze activiteit een side-event is van het EK wielrennen wat deze zomer is Alkmaar plaatsvindt, zal ook het fietsen onderdeel uitmaken van het programma. Deelnamekosten bedragen € 5,- p.p. per middag, aanmelden kan nu via www.alkmaarsport.nl/zomersport.

Ook in de zomervakantie, als veel sportverenigingen een zomerstop houden, is het belangrijk om lekker te blijven bewegen. De buurtsportcoaches van de wijken de Mare, Overdie en Oudorp organiseren dan ook een sportief programma deze zomer. Zij bieden diverse sportclinics, en in samenwerking met Artiance ook cultuurworkshops aan.

Oudorp

De activiteiten vinden in Oudorp plaats bij sportcomplex Vaart (Hoornseweg 28). Maandag 22 juli staan o.a. dans, kickboks en bootcamp op het programma. Dinsdag 30 juli volgen de deelnemers clinics atletiek, flagfootball en theater.

De Mare

De activiteiten vinden in de Mare plaats bij het sportcomplex van korfbalvereniging Celeritas (Klaas Bootpad 8). Woensdag 24 juli staan o.a. kickboks, flagfootball en survival op het programma. Maandag 29 juli volgen de deelnemers clinics atletiek, dans en theater.

Overdie
De activiteiten vinden in Overdie plaats bij vv Alkmaarsche Boys (Vondelstraat 35). Dinsdag 23 juli staan o.a. flagfootbal, judo en voetbal op het programma. Woensdag 31 juli volgen we clinics atletiek, survival en theater.

Meer informatie
De kinderen worden ingedeeld in de leeftijdsgroepen 7/8, 9/10 en 11/12 jaar. Er is de hele middag begeleiding aanwezig, van 12.30-17.00 uur. Aanmelden kan online via www.alkmaarsport.nl/zomersport, deelnamekosten bedragen € 5,- p.p.p.d., betalen met tegoed op de AlkmaarPas is mogelijk. Meer informatie kunt u op vragen bij buurtsportcoach Anouk (Overdie); a.brouwer@alkmaarsport.nl of buurtsportcoach Chantal (De Mare/Oudorp): c.thomas@alkmaarsport.nl.