OUDORP - De 39e editie van het Eiland de Wild Keukens Oudorp Open kan als bijzonder geslaagd de boeken in. Onder zeer warme weersomstandigheden werden zondag de finales van het negendaagse toernooi afgewerkt.

Zo'n kleine 350 wedstrijden werden er de afgelopen week gespeeld op het gezellige complex van TV Oudorp en aangezien het weer de hele week mee zat liep het volle programma geen vertragingen op. De apotheose op zondag kende enkele prachtige finales waarin de ene beter omging met de hitte dan de ander. Waar het sportieve de hoofdzaak was, maar ook het gezellige aspect niet uit het oog werd verloren, gezien de drukte op en langs de banen en een zeer geslaagde feestavond op de vrijdag. Namens het organisatiecomité sprak Babette Sanchez Condé beaamde dat na afloop van het toernooi. 'Er zijn enorm veel games, sets en wedstrijden gespeeld en ook heel wat (alcoholische) versnaperingen genuttigd dus we kunnen gerust zeggen dat dit een van de succesvolste toernooien ooit was. We kijken dan ook uit naar de jubileumeditie (40e keer) van 2020.'

Zinderend
Ook op de baan was het genieten onder de brandende zon met enkele zinderende finales. In de hoogste categorieën was het met name in de HD4 zeer spannend waar de dertigers Pascal Kabalt en Rens Langedijk meer moeite met de warmte leken te hebben dan de jonge twintigers Ward Dzialiner en Koen Zonneveld. Het feit dat Langedijk 's ochtends het toernooi in de HE5 nog had gewonnen in combinatie met de warmte brak de ervaren spelers uiteindelijk op (7-6, 2-6, 7-5). Veel minder spanning was er in de damesdubbel (DD4) waar Marloes Dijkmans en Desi van der Haas met 6-2, 6-1 te sterk waren voor Sanne Dekker en Marloes Gerbrands-Thesingh. Dijkmans won samen met Chris de Waard overigens ook het mixed-dubbel door Rene Nannes en Sanne Dekker terug te wijzen (6-2, 7-6).

In het enkelspel ging de hoogste eer in HE4 naar Joost Jonker die de als eerste geplaatste Daniël Meure versloeg met 6-4, 6-3. De winst in DE4 was voor Yara Kessens die met 6-3, 6-4 te sterk was voor Marloes Gerbrands-Thesingh. Het duurde vervolgens nog even voordat men kon over gaan tot de prijsuitreiking want ook de laatste finale van de dag stond bol van de spanning. In het Herendubbel 5 wisten de thuisspelende Tim Heger en Coen Rouppe van der Voort van TV Oudorp echter niet te stunten en gingen zij na een lange partij onderuit tegen Jasper Lensen en Niels Weber (5-7, 7-6, 7-5)


Foto's van de gehele week zijn te bekijken op DP Sportfotografie, en hier te bestellen.