REGIO - Afgelopen zondag kwamen de ploegen uit de regio Alkmaar in actie tijdens de poulefase van het bekertoernooi. VV Bergen boekte een ruime zege, terwijl Tom Hofkamp SV Koedijk langs VIOS W hielp.

Kolping Boys - KDO 2-1
In eigen huis beleefde Kolping Boys een vrij makkelijke middag tegen KDO. ‘We hadden heel veel kansen gehad, maar helaas scoorden we maar twee doelpunten.’ zei Thijs van den Oord na afloop. De twee treffers die er vielen kwamen op naam van Kevin Cappai, terwijl de bezoekers in de slotfase de 2-1 wisten te maken.

Komend weekend kan Kolping Boys een plek in de volgende ronde veiligstellen. De ploeg neemt het dan op tegen FC Aalsmeer.

De Foresters - DSOV 2-4
In Heiloo verloor De Foresters met 2-4 van eersteklasser DSOV. ‘Qua uitslag minder, maar qua voetbal ben ik redelijk tevreden over wat ik heb gezien. We begonnen in de eerste helft redelijk goed en kregen drie mogelijkheden.’ zei Edwin Reder na afloop.

Na een kwartier opende Dennis Leeuwenburg de score voor De Foresters. ‘Daarna was het een gelijkwaardige wedstrijd waarin we het zo’n tien minuten voor rust iets moeilijker kregen. Door een verkeerde inworp werd de bal onderschept en maakten zij een minuut voor rust de 1-1.’ vervolgde de oefenmeester. Na rust was er hetzelfde spelbeeld. Nadat de bezoekers op 1-2 kwamen trok Daniël ben Ami de stand gelijk. Uiteindelijk kwam DSOV op voorsprong en liep uit naar 2-4. ‘Al met al hebben we tegen een eersteklasser een goede lijn neergezet en een goede week met trainen gehad. Alleen konden we onszelf niet belonen.’

WMC - Alkmaarsche Boys 0-4
Nadat de eerste bekerwedstrijd tegen Hugo Boys verloren ging boekte Alkmaarsche Boys afgelopen zondag een 0-4 zege op WMC. Op sportpark ‘De Vork’ vielen de doelpunten via Guillaume Rijssel (2x), Hicham Alhari en Emre Keskin.

Komende zondag neemt de ploeg van trainer/coach Mats Blokdijk het in eigen huis op tegen vijfdeklasser VZV. Om kans te maken op de volgende ronde moet de Alkmaarse formatie een ruime zege boeken en hopen op een nederlaag van Hugo Boys.

SSV - VV Bergen 0-6
Op bezoek bij vijfdeklasser SSV boekte Bergen een 0-6 zege. ‘Wij speelden het eerste half uur heel slecht. We waren een ster in het achterin rondspelen om het rondspelen’, aldus Djordi Hopman. ‘Desondanks stonden we bij de rust met 0-2 voor, maar het had ook 2-2 kunnen staan. Gelukkig stond doelman Jorrit Stoop goed te keepen’, vervolgde de coach. In de eerste helft waren Dennis Visscher en Stijn Vrasdonk trefzeker. In de tweede helft scoorden zowel Stijn Vrasdonk als Noah Robles tweemaal. ‘Een goede overwinning. Een slecht eerste half uur en een aardige tweede helft.’

SC Dynamo - Alcmaria Victrix 1-3
In Ursem behaalde Alcmaria Victrix een 1-3 zege op SC Dynamo. ’We kwamen snel op 0-1 maar door een persoonlijke fout in de verdediging werd het 1-1. In de tweede helft waren we oppermachtig en scoorden we twee keer’, zei Lance Verhagen na afloop. ‘Daarna zakten we wat weg maar met knap verdedigen hielden we stand en onze keeper stopte nog een belangrijke penalty. De Alkmaarders scoorden via Djoi de Vries (2x) en Rory Weisscher.

Komende zondag gaat Alcmaria Victrix op bezoek bij VV Bergen. De winnaar van dit duel gaat door naar de knock-out fase van het bekertoernooi.

Zeevogels - Egmondia 3-0
In Egmond boekte Zeevogels een 3-0 zege op Egmondia. ‘Voor die jongens is het leuk vanwege het derby verhaal, maar het was niet dat de vonken er van afsprongen’, zei Dennis Kanne na afloop. ‘In de eerste helft was het gelijkopgaand en hebben we veel strijd geleverd. Na rust pakten wij het veel beter op. Er kwam meer branie en zelfverzekerdheid in.’ De doelpunten vielen via Ruben Romunde, Jeffrey Cruijf en Huib Sprenkeling. ‘Over de hele wedstrijd hebben we redelijk tot goed gevoetbald.’

‘De eerste helft was van onze kant goed en dat zie ik graag. Alleen maakten we de kansen niet af. We zijn iets anders gaan voetballen en dat vraagt tijd. Dan loop je in de tweede helft een beetje in het mes en dat is niet geheel vreemd’, zei Willem Zeijlmans na afloop. ‘We hebben nog twee weken tot competitie begint. Anders voetballen vraagt iets meer tijd dan twee weken. Bij de 1-0 achterstand ga je meer vooruit voetballen, probeer je kansen te creëren en dan geef je wat ruimte weg. Dan krijg je er twee tegen.’ vervolgde de coach die goede en minder goede dingen zag. ‘Maar het wordt wel iedere week beter.’

VIOS W - SV Koedijk 1-2
Bij derdeklasser VIOS W boekte SV Koedijk een nipte 1-2 zege. Nadat Igor Popovic de score had geopend wist Tom Hofkamp met twee doelpunten de wedstrijd te beslissen. ‘Een mindere eerste helft en na rust kwamen wij wat beter in de wedstrijd.’ zei Roy Rowinkel na afloop. De zege in Warmenhuizen betekende de tweede op rij. Komende zondag hebben de Koedijkers aan een punt genoeg om de knock-out fase van het bekertoernooi te bereiken.

De Wherevogels - De Rijp 2-4
Na een 0-2 ruststand won De Rijp met 2-4 bij De Wherevogels. Met drie treffers had Stijn Deitmers een groot aandeel in de bekerzege. Het vierde doelpunt viel via Tom Rijser. ‘Ik vond het zelf geen beste wedstrijd, zeker niet van onze kant. Ik vond het niet zo scherp en het liep een beetje stroef’, zei Peter van der Zwaan na afloop. ‘Onze doelman moest drie keer een één op één situatie aangaan en hield deze. We gaven uit de counter wat te makkelijk kansen weg.’

Een gelijkspel tegen derdeklasser RKAV Volendam volstaat volgende week om de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken.