REGIO – In de Vierde Klasse B van het zondagvoetbal heeft Zeevogels in eigen huis weten te winnen van Alcmaria Victrix. In diezelfde klasse was De Rijp een maatje te groot voor Duinrand S en leed Sporting S een nederlaag.

Zeevogels – Alcmaria Victrix 2-1
‘We speelden een goede partij, we hebben onszelf alleen niet beloond met meer doelpunten’, zei Dennis Kanne na afloop. Via Mike Twisk kwam Zeevogels op 1-0, waarna Nick Kleefman gelijk maakte. Nog voor rust scoorde Nick Dekker de 2-1. In de tweede helft kwam er geen verandering meer in de score. ‘Het was een goede teamprestatie.’

Alcmaria Victrix was logischerwijs minder tevreden. Lance Verhagen: ‘We hadden een totale offday. We zijn afgebluft in de duels en zelf geen initiatief genomen. Het was een terechte nederlaag.’

Rood Wit Zaanstad – Sporting S 4-0
Op bezoek bij Rood Wit Zaanstad leed Sporting S een 4-0 nederlaag. ‘Het was wel enigszins geflatteerd, maar het was niet best vandaag’, zei Milton Macnack na afloop. ‘Zo goed als het vorige week was, zo slecht was het vandaag. Dan wordt het lastig.’

Na een 1-0 ruststand maakte de gastheer na rust de 2-0. ‘In de slotfase wilden we wat forceren en liepen zij uit naar 4-0.’

De Rijp – Duinrand S 5-1
De Rijp wist in eigen huis een 5-1 zege te boeken tegen Duinrand S. ‘De tegenstander was minder. Zij kwamen eenmaal voor het doel en scoorden meteen. Voor de rest hadden alleen wij balbezit’, zei Peter van der Zwaan.

Na de 0-1 van Ian Pouwer kwam De Rijp vijfmaal tot scoren. Nick Visser, Mike Poel, Menno Meijland, Poel, en Rik Waal zorgden voor de treffers. ‘Er was nu meer felheid en de jongens hebben gestreden voor elke meter. Ik ben tevreden over de instelling’, zei Martin Rood. ‘De Rijp is een hele goede ploeg, de nederlaag was terecht.’