EGMOND BINNEN – De kans dat Zeevogels zich rechtstreeks zal handhaven is klein, maar afgelopen zondag heeft het de hoop op een veilige eindklassering in leven gehouden. Tegen Kleine Sluis behaalde het een nipte overwinning, 2-1.

Een maand geleden leek Zeevogels zich al ruim voor het einde neer te moeten leggen bij het spelen van nacompetitie. Doordat de Egmonders in de afgelopen drie wedstrijden twee keer wist te winnen is de ploeg op vijf punten gekomen van de veilige elfde plaats. De kans is klein en onwaarschijnlijk, maar in deze derde klasse kunnen verrassingen niet worden uitgesloten.

De eindstand bij Zeevogels – Kleine Sluis kan ook worden omschreven als zo’n verrassing. Gezien de ranglijst zou een ruime overwinning voor de bezoekers immers niet vreemd zijn, maar uiteindelijk was het de gastheer die de punten pakte. Nadat Dennis de Waard voor de 1-0 had gezorgd, kwam de ploeg uit Anna Paulowna op slag van rust op gelijke hoogte. Na enkele minuten in de tweede helft was het Ruben van Romunde die de 2-1 op het scorebord bracht.

Voor Zeevogels wachten er nog twee duels. Komende zondag gaat het op bezoek bij DTS, waarna het de competitie af sluit tegen Vitesse’22.

Zeevogels – Kleine Sluis 2-1 (1-1)
1-0 Dennis de Waard
1-1 Mark Geerlings
2-1 Ruben van Romunde