ZUID SCHARWOUDE Afgelopen woensdagavond vond bij LSVV de loting voor de tweede en derde ronde van het KNVB districtsbekertoernooi plaats. Namens Alkmaar zitten AFC’34, Jong Holland en Zeevogels nog in het bekertoernooi. Laatstgenoemde trof een sterke tegenstander, de ploeg gaat namelijk op bezoek bij hoofdklasser Argon.

In de kantine van eersteklasser LSVV mochten coach Rob Klanker en aanvoerder Maik den Iseger de loting voor de tweede en derde ronde verrichten. Onder toeziend oog van Jasper Bulders, competitieleider district West 1, werden de 35 wedstrijden bekend gemaakt. DOSC werd vrijgeloot voor de tweede ronde.

AFC’34 – Winkel
Eersteklasser AFC’34 heeft op papier de makkelijkste loting. Met Winkel treft het immers een vierdeklasser. “Ik ben wel tevreden met de loting, al blijft het natuurlijk wel bekervoetbal. Je weet nooit wat dat losmaakt bij een groep” reageert middenvelder Bas Kansen op de loting. “Op papier moeten wij dit duel kunnen winnen, alleen zal dit op het veld natuurlijk nog moeten blijken” besluit Kansen.

Jong Holland – Benschop
Jong Holland, dat in de vorige bekerronde de derby tegen Alkmaarsche Boys met 2-1 wist te winnen, mag zich opmaken voor een duel tegen derdeklasser Benschop. Boujenoui ziet het als een uitdagende loting, “zij spelen dan wel derde klasse, maar dat betekent niet dat wij er zomaar overheen lopen” vindt de aanvoerder. “Het is vooral leuk om tegen een ploeg te spelen uit een andere regio. Met alle respect, maar Alkmaarsche Boys komen we vaker tegen. En nu kun je je meten met spelers uit een andere regio, dat is altijd uitdagend”.

Argon – Zeevogels
Het Egmondse Zeevogels gaat op bezoek bij Argon, hekkensluiter in de zaterdag hoofdklasse A. “Een mooie uitdaging” luidt de eerste reactie van coach Rogier Bunnink. “Vroeger heb ik zelf vaak tegen Argon op zondag gespeeld. Toen was dat een prachtige club” herinnert de coach zich nog. Zowel

Jong Holland als Zeevogels zullen in de derde ronde niet in actie komen. Beiden ploegen zijn hiervoor vrijgeloot. Mocht AFC’34 het treffen met Winkel weten te winnen, dan nemen zij het in de tussenronde in een uitwedstrijd op tegen DOSC.