REGIO – Zeevogels wist op bezoek bij RCZ tot drie keer toe een achterstand goed te maken. Alcmaria Victrix wist de punten in Alkmaar te houden, terwijl het behoorlijk puzzelen was bij Sporting S.

RCZ – Zeevogels 3-3
‘Als je drie keer achter komt dan mag je je handen dicht knijpen. Aan de andere kant vond ik ons negentig minuten de bovenliggende partij, alleen hebben we de kansen niet benut’, zei Dennis Kanne na afloop.

Nadat Zeevogels het achterin voetballend wilde oplossen profiteerde RCZ optimaal en bracht de stand op 1-0. Het was Jay Herman die de stand gelijk trok. Nog voor rust kwam de gastheer echter weer tot scoren. ‘Dat was zuur, zeker omdat het een belangrijke wedstrijd was.’ Er werd bij de Egmonders een extra spits bijgezet en met een afstandsschot van dertig à vijfendertig meter tekende Levi de Waard voor de gelijkmaker. Diezelfde De Waard wist, na de 3-2, opnieuw tot scoren te komen. Kanne: ‘We krijgen te makkelijk doelpunten tegen.’

Alcmaria Victrix – Rood-Wit Zaanstad 3-1 (1-0)
‘Het zag er weer wat beter uit dan de afgelopen weken’, kon Patrick de Vries tevreden vaststellen. Tegen Rood-Wit Zaanstad kwam bracht Dimaggio Senchi Alcmaria Victrix na ruim een kwartier op een 1-0 voorsprong. Vanaf vijfendertig à veertig meter schoot de middenvelder de bal over de ter voor zijn doel staande doelman.

Twee minuten na rust kopte de gasten de gelijkmaker binnen, maar in de laatste tien minuten trokken de Alkmaarders de wedstrijd naar zich toe. Yannick Combee zorgde voor de 2-1, waarna de achttienjarige Dion Bestevaar vlak voor tijd met zijn eerste goal in de hoofdmacht het duel besliste.

Sporting Krommenie – Sporting S 6-0 (3-0)
Sporting S beleefde een mindere middag. ‘Het zat niet mee vandaag’, verzuchtte Milton Macnack. In de ochtend kreeg Macnack de eerste afmelding en nog voor de warming-up werden twee spelers toch buiten de selectie gelaten doordat de één licht geblesseerd was en de ander uit voorzorg niet in actie kwam. Tot overmaat van ramp moest Sporting S na twintig minuten tweemaal wisselen. ‘Een hamstringblessure en een knie verdraaid.’ Precies toen vielen de 2-0 en 3-0. ‘Sporting Krommenie is een goede ploeg, maar het zat ons niet mee.’