MIJDRECHT – Nadat de ploeg zich vorig seizoen rechtstreeks handhaafde, kent Zeevogels een stroeve start in de derde klasse A. Met vijf punten bezet de ploeg de elfde positie. Komende zaterdag kan de ploeg zich richten op een wedstrijd waarin de belangen minder groot zijn, als de Egmonders voor de beker op bezoek gaan bij hoofdklasser SV Argon.

In zeven wedstrijden vergaarde Zeevogels vijf punten. Deze werden allen op eigen terrein behaald. “Het is niet de start waar we allemaal, zeker na onze goede voorbereiding, op hoopten. Over onze drie uitwedstrijden tot nu toe kan ik kort zijn ; daarin zijn we driemaal weg geveegd en vooral op fysiek en in de omschakeling geklopt” blikt coach Rogier Bunnink terug. Over de wedstrijden op eigen terrein is de coach een stuk positiever. “De vier thuiswedstrijden zijn een ander verhaal. De wedstrijd tegen Vrone thuis is met afstand onze beste wedstrijd geweest, waarin we hebben gespeeld zoals ik mijn ploeg graag zie, namelijk dominant op de helft van de tegenstander, volle bak druk zetten en kansen creëren. Heel zuur verloren we die pot toch met 0-1. Tegen JVC hebben we veel mentale kracht laten zien door drie keer een achterstand om te buigen wat uiteindelijk resulteerde in een 4-3 overwinning”. Ook Egmondia en Hollandia T kwamen op bezoek in Egmond, en dat leverde tweemaal een spannende slotfase op, “tegen Egmondia en Hollandia T verspelen we twee keer in de negentigste minuut een 2-1 voorsprong, dus dat zijn dure punten, al hadden we die ook allebei zomaar kunnen verliezen” zag de coach.

Dit seizoen maakt Zeevogels kennis met veel ‘onbekende’ tegenstanders. De derde klasse A waarin Zeevogels speelt, is behoorlijk anders dan de klasse waarin het vorig jaar speelde. Dit komt mede door maar liefst vier ploegen die vanuit de vierde klasse promoveerde. Met ZAP is er ook één ploeg uit de tweede klasse gekomen. “Deze derde klasse is voor mij ook nieuw. Vorig seizoen zaten wij in de derde klasse B. Dit seizoen zitten wij in de derde klasse A, met maar vier ploegen die wij vorig seizoen ook tegen kwamen” aldus Bunnink. “Ook voor veel van mijn spelers is het nieuw. De zes dertigers zijn een vriendenploeg gestart, en dat gat is opgevuld met de van HSV teruggekeerde Hessel Zonneveld en jeugdspelers. Dus het is ook logisch dat het met pieken en dalen gaat”.

Bekeravontuur
Één van de pieken beleefde Zeevogels enkele weken terug, toen het voor het bekertoernooi op bezoek ging bij Meervogels’31. “Toen speelden we helemaal met een jonge ploeg en lukte het ons om met goed voetbal en mooie doelpunten met 2-4 te winnen met. Als beloning mogen we zaterdag tegen Argon spelen” aldus de oefenmeester, die geen onbekende club treft. “Ik ken die mooie club goed en heb er in mijn AFC’34 tijd veel tegen gespeeld”. Het verschil tussen Argon en Zeevogels is behoorlijk. De ploeg uit Mijdrecht komt uit in de zaterdag hoofdklasse, terwijl de formatie van Rogier Bunnink in de derde klasse speelt. “Als het aan mij ligt gaan wij die wedstrijd vol vertrouwen in, er is geen enkele druk en zenuwen zijn ook nergens voor nodig. Vrijuit spelen en een kleine kans is ook kans heb ik vroeger geleerd”.