EGMOND BINNEN – Door een verliespartij tegen Bergen is Zeevogels gedegradeerd uit de derde klasse. De Egmonders eindigden in de reguliere competitie op de laatste plaats, maar konden zich via de nacompetitie nog verzekeren van een langer verblijf in de derde klasse. Daar slaagde het echter niet in, 0-4.

In het eerste bedrijf kreeg Zeevogels drie mogelijkheden niet om op voorsprong te komen, maar zonder succes. ‘Ten opzichte van onze normale flitsende start kwamen we ditmaal wat moeilijk op gang. Zij hadden in het eerste kwartier het initiatief’, zei Gerard Timmers. ‘Wij kregen via Noah Robles in de eerste helft ook een kans, maar deze eindigde in het zijnet.’

In het tweede bedrijf liep Bergen uit naar een comfortabele voorsprong. Na een rake kopbal van Dennis Schuitemaker wist Lars Kraakman vanaf elf meter voor de 0-2 te zorgen. ‘Toen was het wel over.’ vervolgde de coach van de bezoekers. Via Noah Robles, die de doelman omspeelde, kwam de stand op 0-3 waarna invaller Damio Lageveen in de blessuretijd voor de 0-4 zorgde.

‘Bij 0-2 was de wedstrijd klaar, net als het hele seizoen’, baalde Rogier Bunink na afloop. De coach neemt zo met een degradatie afscheid bij Zeevogels. ‘Voor het eerst in mijn lange carrière als speler/trainer een degradatie. Dat doet pijn en voelt als erg falen.’

Zeevogels – Bergen 0-4 (0-0)
0-1 Dennis Schuitemaker
0-2 Lars Kraakman (penalty)
0-3 Noah Robles
0-4 Damio Lageveen