ALKMAAR In de tweede ronde van het districtsbekertoernooi zijn zowel Zeevogels als Jong Holland tegen een nederlaag aangelopen. Het betekent dat beiden ploegen zijn uitgespeeld in de beker.

Argon – Zeevogels 3-0
Op bezoek bij hoofdklasser Argon heeft Zeevogels verloren. “Uiteindelijk hebben we 3-0 verloren, maar de derde treffer was in de allerlaatste seconde en in de eerste helft speelden we echt goed met de beste kansen voor ons” blikt coach Rogier Bunnink terug. De coach zag zijn ploeg vlak voor rust uit een scrimmage op achterstand komen. “Heel zuur” aldus Bunnink. In de tweede helft hadden we het moeilijker. Vlak na rust hadden we echt een penalty moeten krijgen, de scheidsrechter wilde ook fluiten maar deed dat niet. Daarna kregen we de 2-0 tegen en toen was het klaar” zag de coach van de Egmonders.

In de slotminuut wist Argon de 3-0 te maken. Het was slechts een doelpunt voor de statistieken, want een stunt zat er voor Zeevogels in die negentigste minuut toch niet in. “In de eerste helft was ik echt tevreden en hebben wij het erg goed gedaan. Als we kunnen verdedigen en de instelling hebben die we tegen Argon hadden, dan gaan wij nog heel veel punten pakken” vertelt Bunnink, “De komende weken zie ik met veel vertrouwen tegemoet”

Jong Holland – Benschop 0-2
Op eigen veld heeft Jong Holland de verwachtingen niet kunnen waarmaken. Tegen derdeklasser Benschop waren de Alkmaarders favoriet, maar de bezoekers gingen er met een 0-2 overwinning vandoor. “Uiteindelijk zeker terecht” moest aanvoerder Chelbi Boujenoui na afloop erkennen. “Er was geen wilskracht en geen strijd”.

Na rust wisten Jonathan Antonio en Jeroen Lamboo het duel te beslissen in het voordeel van Benschop. Boujenoui kon na afloop niet verklaren waardoor zijn ploeg onderuit ging. “Ik heb geen idee of het onderschatting is, daar zijn wij niet echt de ploeg naar. Daarnaast missen we vijf tot zeven spelers wegens blessures en schorsingen”.