REGIO – Op bezoek bij Vitesse’22 incasseerde Zeevogels een 5-0 nederlaag. Een klasse lager ging Alcmaria Victrix onderuit bij Apollo’68, terwijl VV Bergen met zegevierde bij KSV.

Vitesse’22 – Zeevogels 5-0
Na een gelijkwaardige eerste helft viel het bij Zeevogels verdedigend in de tweede helft op zijn zachtst gezegd flink tegen. “Alles richting het doel ging er weer in, het is om droevig van te worden in uitwedstrijden.” zei Rogier Bunink na afloop. Voor rust keek de Egmondse ploeg tegen een 1-0 achterstand aan, maar na rust liep Vitesse’22 uit naar een 5-0 zege.

Apollo’68 – Alcmaria Victrix 3-0
In Hensbroek ging Alcmaria Victrix met 3-0 onderuit bij Apollo’68. “In de eerste twintig minuten was er nog niets aan de hand, maar daarna was de eerste kans meteen raak”, zei Peter de Groot na afloop. De tweede treffer viel door een te korte terugspeelbal. “Daarna probeerden we het nog wel, maar toen viel het doelpunt aan de andere kant. Het is te hopen dat we over twee weken weer over een volledig fitte selectie kunnen beschikken.”

KSV – VV Bergen 1-2
Op bezoek bij KSV kende VV Bergen een bliksemstart. Nadat eerst de paal werd geraakt schoot Djara Grootenhuis na twee minuten de openingstreffer binnen. “Verder hadden zij weinig kansen en creëerden wij er wel een paar.” zei Grootenhuis na afloop. Vlak voor rust tilde Lars kraakman de stand naar 0-2.

Na rust bracht KSV al snel de spanning terug door de 1-2 te maken. “Op het einde was het billenknijpen maar gelukkig wonnen we”, aldus Grootenhuis die bezig is aan een sterke periode. “Ik ben lang geblesseerd geweest, nu gaat het weer lekker met drie doelpunten in twee wedstrijden. Ik hoop dat dit beloond wordt met meer.”