SCHOORL – Zeevogels boekte afgelopen zondagmiddag een welkome overwinning. De Egmonders hadden al sinds 9 december niet meer gewonnen en in dit kalenderjaar had het nog geen punt vergaard. Op bezoek bij Duinrand S kwam daar verandering in, 2-5.

Bang voor de gevarenzone was Dennis Kanne niet, maar de coach erkende dat de overwinning belangrijk was. ‘Ik ben blij dat we wonnen’, aldus de coach. ‘Qua voetballende kwaliteiten staan we te laag, maar ik mis weleens de absolute wil om te winnen. We hebben goed gespeeld tegen de Rijp en Krommenie, maar het moet ook tegen andere clubs.’

Net zoals voor Zeevogels was het onderlinge duel ook voor Duinrand S belangrijk. Coach Martin Rood gaf vooraf al aan dat zijn ploeg vol voor de zege moest gaan. ‘Het stukje gif ontbrak en dat had Zeevogels wel’, zei Martin de Rood na afloop. ‘We speelden niet slecht, maar de swing van vorige week zat er niet in.’

Enerverend
In Schoorl was met name de eerste helft enerverend. Na drie minuten zorgde Michiel Hoogvorst met een schot voor het eerste gevaar, maar de middenvelder zag zijn inzet naast gaan. Na een wat onrustig begin pakte Zeevogels het op en nam de regie in handen. Na 21 minuten werd Huib Sprenkeling met een steekbal voor het doel gezet, waarna hij oog in oog met Dick Blokker keurig afrondde.

Niet veel later verdubbelde de gasten de score na een vrije trap van Jay Herman waarna de bal werd breed gelegd op Sven Vermeeren die kon intikken. Quint Roffelsen leek het treffen na ruim een half uur te beslissen door de 0-3 te maken. ‘Daarna zag je iets van gemakzucht. Het even te mooi willen doen’, aldus Kanne. Vier minuten nadat Zeevogels voor de derde keer had gescoord was de spanning weer volledig terug. Perry Modder tekende met een schot voor de 1-3, waarna de gasten werden aangemoedigd het weer op te pakken. Het tegenovergestelde gebeurde echter, want direct uit de aftrap drukte Duinrand S door. Zeevogels verspeelde de bal en spits Teun Louter profiteerde optimaal door de bal subtiel over de uitgekomen doelman Stan Zwartkruis te schieten. ‘Je vecht je terug en dan hoop je na rust nog wat gewicht in de strijd te brengen’, aldus Martin Rood. De coach van de gastheer zag echter hoe de gelijkmaker uitbleef. ‘We speelden niet slecht, maar dat stukje extra ontbrak. Dit is niet leuk, ik had er meer van verwacht.’

Uitbouwen
Na de pauze was het een stuk minder enerverend dan in de eerste helft, maar beide teams bleven strijden. Dick Blokker bewees Duinrand S een dienst door het Egmondse gevaar onschadelijk te maken, maar had dertien minuten voor tijd geen antwoord op een inzet van Sven Vermeeren, die na een corner van Valentijn Entius keurig binnen schoot. Daarna leek Duinrand S gebroken, zeker toen invaller Job Zentveld vlak voor tijd de eindstand op 2-5 bepaalde.

Duinrand S – Zeevogels 2-5 (2-3)
22. 0-1 Huib Sprenkeling
25. 0-2 Sven Vermeeren
32. 0-3 Quint Roffelsen
35. 1-3 Perry Modder
36. 2-3 Teun Louter
77. 2-4 Sven Vermeeren
88. 2-5 Job Zentveld

Duinrand S: Blokker. Borst, Haringhuizen, Hopman, Manten. Modder, Vroom (Van Breugel/81), Hoogvorst, Buitenkant (Groot/61). Spaander (Mink/70), Louter.

Zeevogels: Stan Zwartkruis. Van Romunde, De Waard (Julius Zwartkruis/51), Twisk, Twan Vermeeren. Dekker (Entius/72), Sprenkeling, Sven Vermeeren. Duinmeyer (Zentveld/83), Herman, Roffelsen.