OUDORP – Het Oudorp Open tennistoernooi is in de afgelopen week zeer succesvol verlopen. De toernooicommissie van TV Oudorp kan terug kijken op een geslaagde week met veel sportiviteit en gezelligheid.

Liefst negen dagen werd er op de banen van TV Oudorp gespeeld door zo’n 400 spelers. In het slotwoord bij de prijsuitreiking haalde Babette Sanchez Conde van de organisatie nog eens alle statistieken aan. Zo werden er bijvoorbeeld meer dan driehonderd wedstrijd gespeeld in liefst 24.000 speelminuten. ‘We zijn echter op een gegeven moment wel gestopt met het tellen van alle lege bierflesjes’, want behalve sportiviteit draait het bij het Oudorp Open ook om gezelligheid.

Doorpakken
En dat betekent niet alleen een goede sfeer op de banen, maar ook op het dagelijks volle terras en in de kantine waar het met name op de vrijdagavond een feest van jewelste was met als thema “Love Boat”, naar de populaire serie uit de jaren ’80. Ook Marcel Sijmons die namens Eiland de Wild Keukens voor het eerst hoofdsponsor was van het evenement was met name te spreken over de goede organisatie. ‘Ik wordt wel vaker gevraagd om te sponsoren, maar kan natuurlijk niet overal op in gaan. Met name het contact met Babette en ook Tamara Hoogland heeft de doorslag gegeven en daar hebben wij geen spijt van. Het was een fantastische week en we gaan volgend jaar zeker doorpakken.’

Ook op het sportieve vlak verliep het toernooi voorspoedig. Hoewel het op sommige dagen wat kil was bleef het grotendeels droog en er hoefden dan ook geen wedstrijd afgelast of uitgesteld te worden. Wat jammer was is dat men name in de hoogste speelcategorie, HE3, er een paar blessuregevallen waren waardoor de uiteindelijke winnaar Machiel van den Hoonaard op de finaledag zelfs niet in actie hoefde te komen. In de HE4 ging de winst naar Ward Dzialiner omdat zijn tegenstander Robert van der Velde geblesseerd moest opgeven.

In het herendubbelspel (HD3) ging de winst uiteindelijk naar Nanno Mein en Lasse Reinhard. Bij het hoogste damestoernooi, de DE4 werd Sem Bruin de winnares. Alle winnaars zijn te bekijken op de pagina van toernooi.nl. Ook op de Facebookpagina van het Oudorp Open Tennistoernooi kan men nog eens terug blikken op deze succesvolle editie.

Foto’s: DP Sportfotografie