ALKMAAR - Mede dankzij de stralende weersomstandigheden kan het voorweekend van het Victorie Open bij LTC De Zes Wielen als zeer geslaagd worden beschouwd. In de eerste twee dagen van het negendaagse tennistoernooi werden er al bijna 90 wedstrijden gespeeld.


Na een zeer geslaagde openingsdag was het op zondag opnieuw warm en zonnig. De wind was weliswaar een lichte spelbreker waar vele spelers moeite mee hadden, maar anderen ook heel slim hun voordeel uit wisten te halen. Met pakweg 50 wedstrijden op het schema werd het een lange dag waar de eerste bal rond 09.30 uur werd geslagen en de laatste spelers pas rond middernacht hun tas konden inpakken.

De spannendste en tevens langste partij van de dag speelde zich 's middags af op baan 4 in het HE5 waar Joep Hulskes en Coen Blommendaal nauwelijks iets voor elkaar onder deden. Na 2 uur en 35 minuten bleek Blommendaal uiteindelijk de gelukkigste in deze verhitte strijd (7-6, 0-6, 7-5).

In de HE4 plaatste Jonathan Rep zich voor de kwartfinale door een knappe zege op Ramon Wenker (6-2-6-4). In het GD5 zat het Rep vervolgens niet mee in de partij tegen Reinout Huese en Danique van der Hoek aangezien Rep's dubbelpartner Jessica Overtoom na 6-6 in de eerste set moest opgeven met een schouderblessure.

Veel aandacht ging er ook uit naar de wedstrijd in het DD3 waar Marloes Dijkmans en José Kocken met 6-1, 7-6 te sterk waren voor Caroline Terstal en Jessica Bakker. In het DD4 wisten Marloes Gerbrands-Thesingh en Jamilla Ladoex Fretes te winnen van Francis Folkers/Bo Kager (7-6, 6-4). Een stuk minder spanmnnend was het in het DD5 waar Daniëlle Lagerweij en Robbin Rozemeijer wisten af te rekenen met Anouk Douma en Michelle Schouten (6-1, 6-3). Op dezelfde baan maakten Reni van der Gragt en Milenca van Ee het even later in de DD6 een stuk spannender, maar wisten na drie sets wel te winnen van Iris Hielkema en Rosa van Opbergen (6-1, 4-6, 6-2).

In de avonduren ging er veel aandacht uit naar de wedstrijd in het HD4 tussen Pascal Kabalt/Tim Emmerik tegen Gijs Scheltema de Heere/Ramon Wenker. Waar de vorm bij het gelouterde duo Kabalt/Emmerik de laatste weken een beetje achterbleef bleek men deze avond een zeer stabiel team door met 6-2, 6-2 te zegevieren.

Vandaag, maandag, gaat dag 3 verder met de eerste wedstrijden om 16.00 uur. Totaal staan er 27 wedstrijden op het programma en met een heerlijke daghap op het menu loont het de moeite om al op tijd op het park van LTC De Zes Wielen aanwezig te zijn.

Kijk voor alle uitslagen en het programma van vandaag op Toernooi.nl. Check ook eens de socials van Victorie Open voor de laatste nieuwtjes en foto's.

Foto's: DP Sportfotografie