ALKMAAR - Korte zeemeermin introductiecursussen, zeemeermin feestjes en wekelijkse zeemeermin lessen: Na een introductieperiode bestaande uit twee cursussen vóór de zomer en tien turbocursussen ín de zomervakantie blijft de vraag naar de zeemeermin zwemlessen groot. Vandaar dat zwembad Hoornse Vaart vanaf 23 september op zaterdag start met een uitgebreid aanbod aan 4-weekse introductiecursussen, wekelijkse reguliere verdiepingslessen én zeemeermin feestjes. Meiden en jongens van 7 tot 11 jaar kunnen deelnemen aan de lessen.

Tijdens de cursus leren deelnemers zich als zeemeermin of zeemeerman behendig door het water te bewegen. In de lessen komt onder andere aan bod hoe een staart aangetrokken wordt, hoe een zeemeermin mooie slagen maakt of hoe bijvoorbeeld de zeemeermin wokkel uitgevoerd wordt. Indien de lessen met goed resultaat worden afgerond, wordt de cursus afgesloten met een certificaat. Beschik je eenmaal over de basiskennis en heb je het certificaat behaald dan kan je doorstromen naar de reguliere wekelijkse lessen.

De lessen zijn toegankelijk voor kinderen vanaf 7 jaar met een A- & B diploma. Ook kinderen van 10 jaar en ouder die alleen een A-diploma bezitten zijn welkom. In verband met de maat van de beschikbare staarten is de maximum leeftijd voor deelnemers 11 jaar.

Meer informatie

Inschrijven voor de 4-weekse cursus gaat online, kosten bedragen € 40,00 (€ 5,00 korting als men al in het bezit is van een Sportpas). Voor de reguliere lessen kunt u inschrijven bij de receptie van zwembad Hoornse Vaart, kosten bedragen € 85,50 voor 8 lessen (€ 5,00 korting als men al in het bezit is van een Sportpas). Alle materialen voor het Zeemeermin zwemmen zijn in de Hoornse Vaart aanwezig. Gebruik van deze materialen tijdens de les is bij de prijs inbegrepen.

Inschrijven kan via www.hoornsevaart.nl/zeemeerminzwemmen, hier vindt u ook meer informatie over het kinderfeestje.