REGIO – Zowel Alcmaria Victrix als AFC’34 slaagden er afgelopen zaterdagmiddag in om de volle buit te pakken. Beide teams wisten op eigen veld te winnen. Competitiegenoot De Foresters beleefde een mindere dag. De ploeg ging op bezoek bij Wieringermeer onderuit.

Alcmaria Victrix – Kwadijk 3-1
In eigen huis boekte Alcmaria Victrix een 3-1 zege tegen Kwadijk. ‘We domineerden de hele wedstrijd’, zei Leon Schouten. Halverwege gingen de Alkmaarders met 2-1 aan de leiding. Jurgen Beerse en Jur Bremer kwamen tot scoren.

In de tweede helft liep Alcmaria Victrix via Rick Kout uit naar 3-1. Tegen Kwadijk was Stijn van Tol belangrijk voor de gastheer. ‘Hij speelde een fantastische pot. Negentig minuten lang won hij ieder duel, gaf fantastische passes en twee mooie assists.’

AFC’34 – Blauw Wit (W) 5-2
Tegen Blauw Wit (W) wist AFC’34 met 5-2 te zegevieren. ‘Het was een goede wedstrijd, we hebben mooie doelpunten gemaakt’, aldus Jeroen Slaager. ‘Na de 2-1 werd het even spannend en Blauw Wit drong aan tot de rust. Na rust liepen we snel uit naar 3-1.’ Uiteindelijk eindigde het treffen in 5-2.

Namens de thuisploeg scoorde Verdi Sambo tweemaal. Ook Mees Bouman, Chiel Hartman en Jimmy Beemsterboer kwamen tot scoren. ‘Een zeer welkome en comfortabele overwinning.’

Wieringermeer – De Foresters 3-0
De Foresters keek op bezoek bij Wieringermeer na een kwartier al tegen een 2-0 achterstand aan. ‘We hebben de rest van de wedstrijd hard gestreden’, aldus Dennis Dijkhuis. ‘Een doelpunt werd onterecht afgekeurd vanwege buitenspel.’

Tien minuten voor tijd maakte Wieringermeer de 3-0. ‘De oorzaak is dat we scherper moeten starten en meedogenloos achterin moeten zijn. Vooral bij de start van de wedstrijd.’