ALKMAAR - Het was even puzzelen voor Leonie, wat wilde ze graag op 3 zaterdagen de jeugd de gelegenheid bieden om op de baan van het wielerstadion te kunnen trainen…

Maar kijk, uiteindelijk lukte het toch met medewerking van enkele trainers en andere bekende hulpvaardige handen.

Trainer Gedion was hofleverancier en nam alle 3 de trainingen voor zijn rekening, terwijl Matthé de laatste oppakte en ook als bestuurder van de derny optrad.

Het blijkt dat vooral het hoge baantarief van deze wielerbaan in Alkmaar een haast niet te nemen horde is. En dit terwijl het echt voor de jeugd een onmisbare training is en mede dat Alkmaar zich ondermeer door het EK op de weg, toch echt wil profileren als wielerstad van Noord-Holland.

Maar goed, de kleintjes en de iets groteren konden toch 3 weekenden zaterdags hun hart ophalen met allerlei wedstrijd- en trainingsvormen.

We zien dit de laatste jaren ook veelvuldig op de weg, maar de baan blijft toch echt achter met een meer regionale aanpak voor de jeugd. Het is aan Alcmaria te danken en enkele fanatiekelingen dat deze trainingen (maandagavond) en deze sessie plaats vinden. Achter de schermen wordt dan ook naarstig gezocht naar een meer individuele aanpak van jeugd baan training binnen de regio.

Mogelijk krijgt deze zaterdagtraining nog een gevolg tijdens de kerstvakantie, maar voorlopig houden we het bij de maandagavonden.

Daarnaast hopen wij dat de volwassen renners komende weken ook weer hun dernytraining hervatten, maar daar hebben we geen invloed op.

Alle renners en ouders bedankt voor de inzet.