ALKMAAR - De Alkmaarse ploegen in de 4e klasse van het zaterdagvoetbal hebben afgelopen weekend wisselend gepresteerd. Kolping Boys wist als enige ploeg de volle drie punten te behalen.


Voor de nieuwkomer in het zaterdagvoetbal was het de erste driepunter van dit seizoen nadat men een week eerder onderuit ging tegen titelkandidaat Always Forward. Op bezoek bij Schagen United kwam het Kolping Boys van trainer Roy Rowinkel al snel op voorsprong door een treffer van Rik Klaver. Na de rust wist Jochim Berkhout die score te verdubbelen met een 0-2 eindstand tot gevolg.

Alcmaria Victrix kwam op bezoek bij DTS tot tweemaal toe op achterstand, maar kwam ook net zo vaak weer terug. Ruben Beentjes zorgde in de eerste helft voor de eerste gelijkmaker. Na een 2-1 ruststand wist Ramon Dubero uiteindelijk een punt te redden.

Flamingo's ging pas in de slotfase van het duel met Sint Adelbert onderuit. Lang leek de ploeg van Ron Weinbrecher op een doelpuntloze puntendeling af te gaan, maar vlak voor tijd wisten Simon Duindam en Dean Beentjes te scoren voor de Egmonders.