ALKMAAR - Het was even zoeken naar een juiste gangmaker, maar bij Alcmaria wordt dat snel verholpen. In de persoon Jos Pronk, top gangmaker en zelf prima coureur geweest, reed Robin Schol, eigenlijk nog nieuweling, want pas volgend jaar wordt hij junior bij WV Alcmaria-Victrix, naar een puike tweede plek. Het NK derny dat verreden werd in Amsterdam, was voor velen een eerste kennismaking met de nieuwe baan aldaar. Daags ervoor kon er getraind worden en René Kos was daarvoor bereid gevonden.


Dat het een snelle en zware koers was bleek wel doordat veel renners vroegtijdig het spatbord van de derny moest loslaten. Maxim Duba als tweede jaars, pakte een ronde en zodoende waren de ogen gericht op Schol, die door veel “kenners” als een soort sprinter wordt neergezet, maar hier liet zien dat hij wel degelijk een rit over 100 ronden aan te kunnen.

Zijn directe belager Thomas Engelhard uit Den Haag probeerde als laatste naar een 2e plek te rijden, maar door tactisch rijden van Jos en het hoge tempo welke Schol ontwikkelde, beet deze zich steeds stuk op een bijzonder taaie Schol, die onder alle hectiek erg rustig bleef.

Mede door dit resultaat, blijkt dat de wieleropleiding vanuit de baanjeugd door de trainingen bij WV Alcmaria-Victrix zijn vruchten afwerpen. Het blijkt dat deze disciplines veelvuldig getraind dienen te worden en het even erbij pakken er niet bij is. Het is dan ook geen uitzondering dat zelfs de allerjongsten al regelmatig achter de derny oefenen met gedegen en opgeleiden Alcmaria trainers aan de kant.

Interesse voor baanwielrennen?

Dan biedt de Alkmaarse wieler verenging volop gelegenheid.

Zie: www.alcmaria-victrix.nl