ALKMAAR - Niet voor het eerst bleek Sercan Yilmaz weer eens goud waard voor AFC '34. De technische begaafde spelbepaler zorgde zondag ver in blessuretijd voor een enorme opluchting bij de geel-blauwen door op fraaie wijze de 2-1 binnen te schieten tegen Zaanlandia.

Het was wel een verdiende zege voor de Alkmaarders dat met name in de tweede helft de bovenliggende partij was in een spannend duel. Zonder de geblesseerde spits Stefan Smal miste de ploeg vooral een aanspeelpunt voorin. Ondanks dat de kansen schaars waren ontspon zich wel een lek duel waarin een bevlieging van Jeremy Kho kort voor rust de ban brak toen hij doeltreffend uithaalde namens de Zaankanters.

Dragtsma greep in de rust in door Brian-Paul Tesselaar te brengen waardoor men wel het aanspeelpunt voorin had en met dank aan Sercan Yilmaz kwam men terug in de wedstrijd. Zijn voorzet werd immers knap door Tesselaar tegen de touwen gekopt. AFC '34 ging op jacht naar meer, en werd uiteindelijk in de 95e minuut beloond toen Yilmaz zijn tegenstanders dol draaide en doeltreffend uithaalde.