ALKMAAR - Na maanden trainen en uitproberen heeft Alcmaria-Victrix zijn tijdritploeg compleet. We er uiteindelijk rijdt bepaalt coach Fred de Groot in samenhang met de renners. Deze discipline staat al jaren op de agenda van deze wielerclub, die tijdrijden hoog heeft zitten.


De groep bestaat uit pure liefhebbers van deze zware tak van de wielerport. Wie wil en kan samen rijden en offert zich cijfert zich uiteindelijk weg, als je de beste bent?

Dit jaar komen er nieuwe gezichten bij, zoals Ties Danenberg en Marcel Boerrigter. Vertrouwde gezichten en tevens de gangmakers in deze groep, zijn: Steven Heshusius, Bas Rijs, Jens Beerepoot, Joshua Dekker zal het geheel compleet maken. Reserve staan Jermo Agema en Mingko-Sun.

Oplettende lezers zullen enkelen van deze renners ook kunnen tegenkomen in het komende strandseizoen. De begeleiding ligt in de handen van geen onbekenden, nl René Pascha en Sander Schipper.

Het doel van deze meerjarige opzet is om uiteindelijk een volwaardige ploeg aan de start te brengen die echt kan meedoen voor een top 10 notering. Alcmaria-Victrix is dus nog steeds op zoek naar echte hardrijders, die tegen een “stootje” kunnen!

Ook bij de nieuwelingen/juniorentijdrit zal Alcmaria dit jaar meedoen. Rick Jongerenburg, Max Morsch, Casper Jongkees, Nathan de Vries en Robin Schol bepalen uiteindelijk wie van deze mogen en vooral kunnen rijden.

Het Nationaal Club Kampioenschap van Nederland wordt dit jaar pas laat verreden, nl op zaterdag 3 oktober in Dronten.