BIDDINGHUIZEN - Het was behoorlijk puzzelen voor de begeleiding. Veel toppers moesten verstek laten gaan binnen de ploeg van Alcmaria. Maar kopman Steven Heshusius wist toch enkele renners te motiveren en zodoende zagen de toeschouwers in Biddinghuizen, de nieuwe startlocatie voor dit NCK, deze ploeg rond 14:30 uur vertrekken vanaf het startpodium.


Met Steven Heshusius, Jens Beerepoot, de grote gangmakers, terwijl Ties Danenberg, Rick Jongenburger, Pieter Oosters en René Pascha zich dapper weerden, kwam er een eindtijd van 1 uur en 9 minuten op de klok. Wij vinden deze mannen uiteindelijk op een 35e plek terug binnen een veld van 50 gestarte teams.

WV West Frisia, met ondermeer oud Alcmariaan Tijs Dekker aan de start, deed het nog het best van Noord-Holland en pakte een knappe 5e plek en kwamen 3 minuten te kort achter de uiteindelijke winnende ploeg, WV de IJsselstreek. WV Noord-Holland kwam niet verder als een toch knappe 12e stek en HRTC Hoorn zien we terug op de 24e plek.

Andere categorieën deden dit jaar niet mee vanuit WV Alcmaria-Victrix. Veel namen van vooral jonge rennertjes, die vorig jaar nog hun training bij deze club volgden, vinden we terug bij tal van andere Noord-Hollandse verenigingen, hetgeen resulteerde dat er geen voldoende animo was binnen Alcmaria-Victrix om een team te kunnen samenstellen.

Streetjump WV Noord-Holland won bij de categorie junioren, hetgeen niet vreemd is, want deze renners zijn het gehele seizoen al zeer goed op dreef.

Gedion Evers, begeleider/coach en Roeland Vlieger konden toch met een goed gevoel terug kijken naar dit Nederlands Clubkampioenschap 2021