ALKMAAR - Het wordt straks nog dringen voor een plekje tijdens de Meerdaagse die gereden zullen worden. Kersverse ploegleider Tom van Hemert en coach Fred de Groot, zullen nog de nodige kritische blikken moeten laten gaan over een groot continent renners, die thans aanwezig is binnen de categorie sportklasse en amateurs.

Ruim 30 namen komen op deze lijst voor en daarbij toch opvallende nieuwe gezichten. Frank Biersteker en Sjors de Waard om een tweetal te noemen.

De begeleiding zal dit jaar worden gedaan door de reeds eerder genoemde Van Hemert, die vooral organisatorisch de klappen van de bekende zweep kent.

Ook vinden we de vertrouwde namen binnen de groep, zoals Jermo Agema, Koen de Waard, afgelopen jaar nog rijdend voor Team Eriks, maar op het oude nest terug is gekeerd.

Remco Morsch, zelf toch ook nog actief als master, wordt de tweede trainer van deze groep, die al enkele malen gezamenlijk de weg op zijn geweest. René Pascha zal weer het aanspreekpunt zijn binnen de groep, waar de nieuwkomers weldra hun draai zullen vinden.

Alcmaria hecht grote waarde aan een stevig trainerskader, vooral voor de jeugd is dit van groot belang. Medio 2023 komen daarom twee nieuwe trainers bij, die zich vooral met de laatste genoemde categorie gaat bezighouden.