ANKARA - Evenals in Ho Chi Minh-City is driebander Sam van Etten uit Schermerhorn erin geslaagd door te dringen tot het hoofdtoernooi van de World Cup in het Turkse Ankara. Van Etten schaarde zich bij de beste 32 biljarters van het toernooi door een puntendeling met de Griek Kokkoris en winst op de Belg Forthomme.


De eerste partij in Ankara tegen de Griek Konstantinos Kokkoris, 81e op de wereldranglijst, ging van het begin tot het einde gelijk op. Toch leek Van Etten uiteindelijk aan het langste eind te trekken toen hij bij de stand 38-38 als eerste de 40 punten volmaakte. Maar de Griek wist in de nabeurt toch nog langszij te komen.

Nog geen twee uur later was de Belg Roland Forthomme, teamgenoot van Van Etten bij STZ Zundert, de volgende tegenstander van de 28-jarige Noordhollander. Ook die partij ging lang gelijk op, maar na de break kwam Van Etten in de goede flow. Toch had de Schermerhorner op matchpoint nog drie beurten nodig om de partij met 40-34 naar zich toe te trekken.

Kokkoris wist eveneens van Forthomme te winnen, waardoor Van Etten op moyenne als tweede in de poule eindigde. Omdat hij bij de beste drie nummers twee behoorde, gaat hij door naar de volgende ronde.

Morgen speelt Van Etten in het hoofdtoernooi zijn eerste partij tegen de Vietnamees Quyet Chien Tran. De poule bestaat verder uit de Fransman Jeremy Bury en de Turk Tolgahan Kiraz. Aanvang van het duel met Tran is 09.00 uur en de wedstrijd is - evenals de partijen om 13.00 en 17.00 uur - te volgen via de website www.umb.cuesco.net/live.