ALKMAAR - De KVLO (Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding), NOC*NSF en Special Heroes organiseren voor de zevende keer de verkiezing ‘Sportiefste basisschool van Nederland 2019’. Dit jaar behoort de Alkmaarse Kardinaal de Jong school tot de laatste 5 genomineerden. De actieve inzet voor het creëren van een gezonde leefomgeving voor de kinderen van de school én alle bewoners uit de wijk heeft eraan bijgedragen dat de Kardinaal de Jong is genomineerd. Woensdag 10 april strijden zij om de titel op sportcampus Zuiderpark in Den Haag.

De scholen die gaan strijden om de titel zijn voorbeeldscholen voor andere scholen op het gebied van het maken van beweegbeleid. Zij leren hun leerlingen niet alleen goed leren bewegen, maar bieden ook de mogelijkheid kennis te maken met de sport- en bewegingscultuur rondom de school ter bevordering van een actieve en gezonde leefstijl en hebben dit in hun schoolbeleid vastgelegd.

“Wij zijn als gemeente Alkmaar heel trots op deze school. Zij profiteren optimaal van het sportbeleid wat wij faciliteren in de gemeente. Deze school grijpt de kansen met beide handen aan en weet ze zelf nog meer naar haar hand te zetten. De naam van de Kardinaal de Jong school kan onder andere al in verband worden gebracht met de combinatiefunctieregeling, JOGG, de brede school en ze werken veel samen met de buurtsportcoach. De nominatie is dus beslist een verdienste van de school zelf,” aldus Pieter Dijkman, wethouder sport van de gemeente Alkmaar.

De jury bezoekt de school van te voren en scoort hen op diverse onderdelen. Op 10 april wordt de winnaar bekend gemaakt. “Wij zijn erg trots dat wij ons steentje kunnen bijdragen aan de gezonde leefstijl van onze leerlingen en hopen een inspiratie te zijn voor andere basisscholen,” aldus de directie.