ALKMAAR - De afgelopen weken stonden de woensdagmiddagen in het teken van de voorrondes van het Alkmaarse schoolvoetbaltoernooi. Dit toernooi wordt georganiseerd door Alcmaria Victrix in samenwerking met Alkmaar Sport. Bijna 100 teams met voetballers en voetbalsters uit groep 5, 6, 7 en 8 van de Alkmaarse basisscholen namen het tegen elkaar op in de spannende voorrondes. De finaledag zal gespeeld worden op woensdag 3 april (groep 5/6) en op woensdag 17 april (groep 7/8) op de voetbalvelden van Alcmaria Victrix.

Finaledag groep 7 en 8
Alle geplaatste teams zijn druk aan het trainen voor de belangrijke en spannende wedstrijden op 17 april 2019. Veel teams hebben zich geplaatst zonder ook maar een wedstrijd te verliezen, zij zijn hard op weg om de titel van schoolvoetbalkampioen voor de groepen 7 en 8 van Alkmaar te veroveren. De finaledag vindt plaats op de velden van Alcmaria Victrix en begint om 14.30 uur. Rond 16.00 uur beginnen de finales voor zowel de jongens als de meisjes. De prijsuitreiking vindt plaats direct na de finale voor de kantine. De winnaar mag op woensdag 15 mei naar de regiofinale bij SV Kleine Sluis in Anna Paulowna.

Finaledag groep 5 en 6
De finaledag bij de groepen 5 en 6 vindt twee weken eerder plaats. Op woensdag 3 april strijden de talenten van de groepen 5 en 6 tegen elkaar om de felbegeerde schoolvoetbalbokaal. Deze dag begint om 14.30 uur en zal eindigen om 17.00 uur. De winnaars van 3 april, zowel bij de jongens als bij de meiden, spelen op woensdag 22 mei 2019 de regiofinales bij voetbalvereniging SVW’27 in Heerhugowaard.