ALKMAAR – Afgelopen zaterdag kwamen er meerdere Alkmaarse ploegen in actie voor de KNVB Beker. Flamingo’s 64 boekte een overtuigende zege, Kolping Boys speelde gelijk terwijl de andere ploegen een nederlaag incasseerden.

Blauw-Wit/Beursbengels – Kolping Boys 2-2
Tegen Blauw-Wit/Beursbengels speelde Kolping Boys met 2-2 gelijk. ‘Ik denk dat deze eindstand verdiend was’, vond Thijs van den Oord. ‘In het eerste half uur waren wij beter, daarna namen zij wat meer initiatief. Beide partijen kregen een aantal goede kansen.’ vervolgt de aanvoerder.

Nadat Jochim Berkhout Kolping Boys op voorsprong had gebracht boog Blauw-Wit/Beursbengels de stand om. Via Carlo Van Nieuwpoort eindigde het treffen uiteindelijk in een gelijkspel.

Jong Holland – ZAP 0-6
‘We hebben vanaf het begin achter de feiten aangelopen en konden niet onder de druk van ZAP uit komen’, zei Phuong Nguyen na afloop. ‘Zij waren beter en fitter. Duidelijk een paar maatjes te groot.’

Al snel kwam ZAP op een 0-3 voorsprong, waarna het uitliep naar een eclatante 0-6 zege. Zo kende Jong Holland een teleurstellend begin van het bekerseizoen. Komende zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij BOL.

VV IJmuiden – Alcmaria Victrix 4-0
De eerste bekerwedstrijd van het seizoen is voor Alcmaria Victrix geen succes geworden. Tegen VV IJmuiden leed de Alkmaarse formatie een 4-0 nederlaag. ‘Het was in de eerste helft onwennig. In de tweede helft ging het veel beter en hebben we goed gespeeld’, aldus Jordy van Eekelen. ‘De 4-0 was terecht. Ze waren een slag beter.’ oordeelde Leon Schouten.

Flamingo’s 64 – De Kennemers 5-2
Na het mislopen van promotie staat Flamingo’s 64 voor een nieuw seizoen in de Vierde Klasse. De ploeg van trainer/coach Ron Weinbrecher kende in eigen huis een sterke start door de bekerwedstrijd tegen De Kennemers met 5-2 te zegevieren. ‘We speelden sterk met veel combinatievoetbal en lekker verzorgd’, reageerde Ruben Beentjes na afloop. Na de openingstreffer van Yucel Gundogdu troffen Richard Rijsterborgh en Beentjes doel. Via een strafschop kwam de opponent uit Beverwijk nog voor rust op 3-1. In het tweede bedrijf waren het Maurice Gijzen en Beentjes die de wedstrijd definitief besliste. Beentjes: ‘We speelden sterk, vol vertrouwen en heel aanvallend.’

AFC’34 – DEM 5-0
In eigen huis verloor AFC’34 met 0-5 van derdeklasser DEM. ‘De eerste 25 minuten waren goed en toen was het in evenwicht. Daarna kregen zij een strafschop en scoorden ze nog twee keer na verdedigende fouten van ons’, aldus Marius Wiegman. Zo gingen de Beverwijkers halverwege met 0-3 aan de leiding. ‘In de tweede helft geloofde beide ploegen het eigenlijk wel en scoorden zij nog twee keer.’ vervolgde de verdediger. Die voorsprong werd na rust vergroot naar 0-5.

ADO’20 – De Foresters 6-1
In Heemskerk stonden er met ADO’20 en De Foresters twee teams tegenover elkaar die beiden sinds dit seizoen ook op de zaterdag actief zijn. De Heemskerkse formatie wist het duel uiteindelijk met 6-1 te winnen. ‘Het is nog een beetje zoeken qua spelers en de posities’, vertelde Dennis Dijkhuis.

Het bekerduel was na ruim een half uur gespeeld, 4-0. Na een vijfde treffer vlak na rust wist Joey Breed de 5-1 te maken. Het slotakkoord was echter voor ADO’20 dat de eindstand op 6-1 bepaalde. Dijkhuis: ‘Zij hebben een goede ploeg. Voor ons is het nog zoeken, ook welk niveau we in de competitie tegen over ons krijgen.’