REGIO - Afgelopen zaterdag kwamen er meerdere Alkmaarse ploegen in actie voor het KNVB Bekertoernooi. Alcmaria Victrix behaalde een keurige zege, terwijl Flamingo’s 64 en AFC’34 tegen een nederlaag aan liepen.

HSV - OFC 4-1
Nadat er vorige week een 4-2 nederlaag werd geleden tegen SDZ wist HSV afgelopen zaterdagmiddag met 4-1 te winnen van tweedeklasser OFC. De ploeg van trainer/coach Edwin Veenstra kwam via Arend Swart op een 1-0 voorsprong. Nadat de bezoekers vlak na rust op gelijke hoogte waren gekomen wist Tom Hafkamp de 2-1 te maken.

Dankzij twee doelpunten van Tobias Apeldoorn liep HSV uit naar een 4-1 zege. Volgende week speelt het de laatste wedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi. Dan speelt het thuis tegen eersteklasser FC Uitgeest. 'Deze was wel lekker, want we hadden nog niet gewonnen in de voorbereiding', zei Edwin Veenstra die inmiddels een duidelijk beeld heeft van zijn selectie. 'Voor het begin krijg ik een beeld van waar ik naar toe wil.'

United/DAVO - Flamingo’s 64 6-2
Op bezoek bij derdeklasser United/DAVO verloor Flamingo’s 64 na een 1-2 voorsprong met 6-2. Namens de Alkmaarders wisten Maurice Gijzen en Richard Rijsterborgh te scoren. ‘Na rust werden we overlopen. Vaste krachten als Beentjes, Bektas en Gundogdu ontbraken vandaag. Die hadden we vandaag wel kunnen gebruiken., zei Rijsterborgh na afloop. ‘De eerste helft was goed vanuit ons, met name in de omschakeling waren we gevaarlijk. Na rust was het drama.’

Alcmaria Victrix - Haarlem Kennemerland 3-0
In eigen huis wisten het zaterdagteam van Alcmaria Victrix een keurige 3-0 thuiszege te boeken op Haarlem-Kennemerland. ‘Voor rust hadden we al een overwicht maar we creëerden geen kansen’, zei Jordy van Eekelen na afloop. ‘In de tweede helft speelden we erg goed en waren we heer en meester. We voetbalden goed en hebben hen alleen maar onder druk gehouden met verzorgd voetbal. Hier zit potentie in.’ vervolgde de coach. Namens de Alkmaarders waren Rick Kout, Leon Schouten en Jurgen Beerse trefzeker.

VSV - AFC’34 7-0
Tegen VSV leed AFC’34 een 7-0 nederlaag. ‘Dit duel stond in het teken van de opbouw richting de competitie. Er speelden elf anderen dan vorige week’, aldus coach Jeroen Slaager. Bij de Alkmaarders stond er een veldspeler op doel. ‘Dat zorgde voor een hoge uitslag. Zelf vergaten we te scoren uit acht goede kansen.’

De Foresters - Odin’59 (2) 0-5
In eigen huis incasseerde de zaterdagploeg van De Foresters een 0-5 nederlaag tegen het tweede team van Odin’59. 'Ze zijn een paar maatjes te groot voor ons', stelde Jeroen Haanstra na afloop. 'We hebben ons nog redelijk geweerd, maar het was wel een kansloze nederlaag.'

Het is de tweede nederlaag voor de formatie uit Heiloo, vorige week ging de ploeg immers onderuit tegen ADO’20. Komende zaterdag staat het laatste groepsduel in het bekertoernooi op het programma. Dan neemt de ploeg het in eigen huis op tegen FC Castricum.'

Jong Holland won zaterdagmiddag met 0-1 van BOL. Een uitgebreid verslag van die wedstrijd is hier te bekijken.