Dit jaar organiseert Alkmaar Sport op vrijdag 16 december de sportverkiezing van de gemeente Alkmaar. In het nieuwe sportcomplex De Meent worden deze avond de sporter, sportploeg, het sporttalent en de aangepaste sporter van het seizoen in het zonnetje gezet. Ook wordt een sportwaarderingsprijs uitgereikt. Het belooft een spectaculaire avond te worden met veel lovende woorden voor de sporters. In de eerste week van november komt de jury bijéén om per categorie tot drie genomineerden te komen, tot dit tijd kan een ieder nog nominaties doorgeven via sportkampioenen@alkmaarsport.nl.

De jury van het sportkampioenengala zal dit jaar onder andere bestaan uit de Alkmaarse Topsport coördinator Raymond Koen, voormalig Sportraad voorzitter Ton Wokke, (sport)journaliste Judit de Redelijkheid, en ex-paralympisch topsporter Ronald Vink. “Met deze juryleden hebben we een mooie bezetting, er zit een stukje ervaring in, huidige kennis, journalistieke kennis en paralympische sport. We voegen hier nog een top-coach aan toe en komen dan in de eerste week van november bijéén om de genomineerden per categorie te bepalen”, aldus Paul Bollen, coördinator van het sportgala project.

Huldigingsavond

Veel wil de organisatie er nog niet over kwijt, maar dat de avond van 16 december een inspirerende sportavond belooft te worden staat vast. In het hypermoderne sportcomplex De Meent wordt het publiek meegenomen in een Winterwonderland en op een ‘dronevlucht’ door het complex.

Iedereen kan nog sporters nomineren voor de Alkmaarse Sportverkiezing. Nominaties kunnen gemaild worden naar; sportkampioenen@alkmaarsport.nl, of kijk op www.alkmaarsport.nl/sportkampioenen voor meer informatie.