BERGEN - Zondag 16 DECEMBER gaan IVN gidsen een winterse jut-wandeltocht houden vanuit het Parnassiagebouw in Bergen aan Zee door de duinen, via de kerf en over het strand.

De tocht gaat langs een aantal historische plekken in Bergen aan Zee, door het duingebied, het naaldbos, langs kwarrige eiken en langs prachtige heidegebieden naar de kerf. De kerf is een kunstmatige inham bij de duinen van Schoorl aan Zee, een mooi natuurgebiedje en een voorbeeld van „dynamisch kustbeheer”. Een landschap dat is ontstaan door een samenspel van stuivend zand en zeewater. Af en toe wordt er gestopt, genoten en verteld.

Tijdens de tocht over het strand (het is die ochtend afgaand water) wordt er actief gejut. Van alles spoelt er aan en de IVN gidsen geven uitleg over de vondsten. Haaieneieren, rogge-eieren, zeesterren, wieren, veen, ……. Altijd weer een verrassing wat de zee aan land brengt. Soms is het veel, soms is het niets. Na afloop wordt in Parnassia warme chocolademelk en kerstbrood geserveerd.

Het is een flinke wandeling van ca 2,5 uur en is niet geschikt voor kleine kinderen, wandelwagens of rolstoelen. Het advies is om goede wandelschoenen aan te trekken en warm te kleden. Afhankelijk van de windrichting kan de route worden omgedraaid. (We proberen op het strand met de wind in de rug te lopen.)

Opgeven t/m 15 december via ivnjutwandeling@icloud.com Deelname is beperkt. Dus geef je snel op en kom op 17 december om 10 uur naar het IVN Parnassiagebouw te Bergen aan Zee. (Bij de rotonde in Bergen aan Zee rechtdoor, eerste weg links en volg de groene wegwijzers ‘IVN Parnassia’.) (Deelname € 5,00 incl. consumpties)

Kijk ook op www.ivn.nl/nkl of Facebook @ivnnoordkennemerland voor informatie