ALKMAAR - AFC '34 heeft zich zondagmiddag gerevancheerd op Alkmaarsche Boys voor het feit dat die ploeg een jaar eerder het toernooi om de Wintercup wist te winnen. Beide ploegen troffen elkaar nu opnieuw in de finale en hoewel het als oefenwedstrijd te boek stond werd het een echte derby. In een doelpuntrijk, en bij vlagen stevig duel, wist de eersteklasser met 4-3 te zegevieren.

Behalve een doelpuntenshow stond deze middag ook weer de Roelof Luinge Show op het programma want de voormalige profarbiter was net als een jaar eerder benaderd om de finale te leiden. Zowel in woord en gebaar was Luinge nadrukkelijk aanwezig. Dat de Alkmaarse derby niet zo maar een oefenpotje was werd de leidsman al snel duidelijk die zelfs drie keer de gele kaart moest trekken. Tevens trakteerde hij beide ploegen op een strafschop die erg makkelijk werden gegeven.

AFC '34 had zich vrijdagavond voor de finale weten te plaatsen door SVW '27 met ruime cijfers te verslaan en ook tweedeklasser Alkmaarsche Boys kende toen niet al te veel moeite met DTS. In de finale leek het er in eerste instantie op dat de thuisploeg een gemakkelijke zege zou boeken. De ploeg van trainer Jethro Abram kwam al na drie minuten op voorsprong door een fraaie vrije trap van Sercan Yilmaz en deze score werd na een ruim half uur verdubbeld door Stefan Smal die van dichtbij kon scoren. Daarnaast wist AFC '34 ook nog twee keer het aluminium te raken. Alkmaarsche Boys kwam terug in de wedstrijd nadat Luinge zijn eerste strafschop van de middag had gegeven welke door Robert Schutz feilloos werd benut. Op slag van rust was de marge echter weer twee toen Yilmaz opnieuw raak mikte uit een vrije trap. Na de pauze bracht Steef van Wort met een harde kopbal de spanning terug tot dat Luinge opnieuw een overtreding zag en wederom naar de strafschop wees. Emre Aykan wist hier wel raad mee en tilde de stand naar 4-2 alvorens Khalid Ezhar namens de gasten de 4-3 eindstand op het scorebord bracht. Aykan, die in de tweede helft aanvoerder was en in zijn jeugd bij Alkmaarsche Boys speelde was na afloop content: ,,Het mag dan wel oefenen zijn, maar een derby blijft een derby en dat zie je altijd terug in dit soort wedstrijden. Ben dan ook blij dat we deze winnend hebben kunnen afsluiten. Het was af en toe best pittig, maar dat hoort er ook gewoon een beetje bij".

Voor beide ploegen was het toernooi een laatste testcase voor de start van de tweede competitiehelft. Voor Alkmaarsche Boys staat er dan opnieuw een derby op het programma want zij spelen zaterdagavond om 19.00 uur thuis tegen Kolping Boys. AFC '34 speelt een dag later de uitwedstrijd bij RKVV Velsen.