HEILOO - Het beloofd dit jaar een strenge winter te worden. Voor een ieder die wil leren hoe een val te voorkomen is, en hoe gereageerd kan worden als men wél een keer uitglijdt of misstapt, organiseert Sport-Z vanaf dinsdagmiddag 30 oktober weer de Valpreventie Fit&Veilig. Tijdens de cursus zal een trainer met behulp van eenvoudige oefeningen ervoor zorgen dat de deelnemers steviger op hun benen staan. Ook wordt er aandacht besteed aan het valbreken. Zo heb je aan het eind van de cursus de juiste handvatten om alert en adequaat te reageren.


Vanaf dinsdagmiddag 30 oktober kunnen volwassenen vanaf 50 jaar zich weer klaarstomen voor de winter tijdens de Fit&Veilig Valpreventie in Dojo ‘t Loo. Deze 6-weekse cursus wordt verzorgd door oefentherapeut (Cesar Heiloo) en judoka (zwarte band) Ingrid Hoefman, en richt zich op het gezamenlijk werken aan de evenwicht en de valtechnieken. De cursus bestaat voor zowel beginners als gevorderden. Men kan op elk niveau instromen.

Programma’s
De beginnerscursus dient zich voor mensen die kennis willen maken met de valtechnieken. Tijdens dit programma is er veel individuele aandacht. Bij de vervolgcursus voor gevorderden worden de valtechnieken herhaald en zijn de deelnemers meer zelfstandig of in duo’s. Ook wordt er gewerkt aan de fitheid van de deelnemers.

De cursussen vinden vanaf 30 oktober elke dinsdagmiddag plaats van 14:00-15:00 uur voor de gevorderden en van 15:00-16:00 voor de beginners in Dojo ’t Loo, Bergeonstraat 28 te Heiloo.

Meer informatie en aanmelden
Meer informatie over de cursus Fit&Veilig Valpreventie vindt u op www.sport-z.org/valpreventie, hier kunt u zich ook aanmelden. Nog vragen? Neem contact op met Pascale de Hoogh, via 06 11 14 97 28 of mail naar p.dehoogh@sport-z.org