REGIO – Alkmaarsche Boys heeft de tweede overwinning op rij geboekt en daarmee goede zaken gedaan in de degradatiestrijd. In de jacht op een plek in de nacompetitie heeft Kolping Boys knap met 1-2 gewonnen bij titelkandidaat Zaanlandia. Ook Egmondia wist opnieuw te winnen.

AGB – AFC’34 1-3
In Amsterdam won AFC’34 met 1-3 van AGB. “We hadden eigenlijk al met 0-3 voor moeten staan toen zij de 1-0 scoorden door een fout van ons”, zei Jethro Abram na afloop. Door een rake penalty van Stefan Smal kwamen de Alkmaarders nog voor rust terug tot 1-1.

In de tweede helft trok AFC’34 de zege over de streep. “Na rust hebben we eigenlijk geen kans meer weggegeven”, vervolgde de oefenmeester. Door een individuele actie van Jordan de Jong die goed wegliep en vervolgens raak schoot kwam de ploeg uit Alkmaar op voorsprong. Heel snel daarna volgde de 1-3 door een verkeerde terugspeelbal waar Kobina Plange tussen kwam. “Eigenlijk waren zij alleen nog maar gevaarlijk via afstandsschoten die Joey Wiese (keeper, red.) allemaal pakte. Wij hadden score hoger moeten laten uitvallen. Dat is zonde, maar we hebben weer gewonnen en we doen weer mee.”

Alkmaarsche Boys – Texel’94 2-1
In de strijd tegen degradatie heeft Alkmaarsche Boys opnieuw drie hele belangrijke punten gepakt. Tegen Texel’94 werd er met 2-1 gewonnen. Na tien minuten kregen de bezoekers al een rode kaart wegens het neerhalen van een doorgebroken speler. “Daarna waren wij beter, kregen we een aantal kansen en een penalty voor de rust maar deze werden gemist”, zei Daan Groot na afloop. “In de tweede helft was het hetzelfde verhaal.”

Vijf minuten na rust opende Alkmaarsche Boys de score via Jimi Kooge. “Zij hanteerde de hele wedstrijd alleen maar de lange bal. Na een goede aanval met Sven de wit maakte Raymond Brandsma de 2-0”, aldus Groot. “Er leek niets aan de hand totdat onze keeper (Hugo van der Sluis) tien minuten voor tijd een bal niet kon klemmen en daarna de speler aantikte. Er kwam een penalty en een gele kaart.” Die strafschop werd benut waarna er een opstootje volgde. Van der Sluis kreeg na die situatie zijn tweede gele kaart. “Gelukkig werden zij niet meer gevaarlijk.”

Zaanlandia – Kolping Boys 1-2
In Zaandam behaalde Kolping Boys een 1-2 overwinning. “Het was een gelijkopgaande wedstrijd en qua veldspel zou een gelijkspel verdiend zijn geweest. Maar als je kijkt naar de kansen niet, want die kregen wij genoeg”, zei Thijs van den Oord na afloop. “De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen maar gelukkig scoorden wij net voor tijd.”

Nadat Kevin Cappai tien minuten na rust voor de gelijkmaker had gezorgd wist Roy Duijneveld de winnende treffer te maken. Van den Oord: “Als je de laatste vijf wedstrijden wint dan ben je in een goede vorm. Hopelijk kunnen we dat doorzetten naar de derby volgende week.”

Vrone – Zeevogels 4-0
Op bezoek bij Vrone liep Zeevogels tegen een 4-0 nederlaag aan. “Voetballend doen we voor bijna geen een tegenstander onder. We hebben alleen zoveel moeite met verdedigen”, zei Rogier Bunink na afloop. “Duels winnen en doelpunten voorkomen lukt bijna niet meer.”

Na achttien wedstrijden bezet Zeevogels de dertiende positie. De achterstand op de veilige elfde plaats bedraagt zeven punten.

Egmondia – DTS 4-1
Met vier opeenvolgende overwinningen is Egmondia bezig aan een ijzersterke reeks. De Egmonders bonden afgelopen zondag DTS aan de zegekar. Door doelpunten van Dennis Blaauboer en Justin Recourt stond het halverwege al 2-0. “Voor rust hebben we niks weggegeven.” zei Johan van Wort na afloop.

“In de tweede helft begonnen we niet echt lekker en hadden we minder overwicht. Toen maakten zij de 2-1 en werd het nog moeilijk”, vervolgde de oefenmeester. Na een rode kaart voor de bezoekers wisten Justin Recourt en Jip Van Der Himst de score naar 4-1 te tillen. “Die rode kaart scheelde enorm.”

WMC – Alcmaria Victrix 0-0
In Heerhugowaard speelde Alcmaria Victrix doelpuntloos gelijk. “Het was een gezapig potje van beide kanten met wel veel inzet. Wij hebben als team wel de beste kansen gehad.” zei Peter de Groot na afloop.

Een minuut na rust was Rick Does bij zijn eerste balcontact dichtbij de openingstreffer, echter ging hij rakelings over. “Na een klein half uur in de tweede helft tikte Jeffrey Dolk (WMC) een bal er fantastisch uit van Jordi Bruin. Deze telde ik eigenlijk al”, vervolgde de oefenmeester. Drie minuten voor tijd zette Sverre Bouwens goed een aanval op, Mark Leerling legde hem panklaar voor Bouwens, maar hij schoot hem hoog over. “Maar we zijn evengoed blij met het punt.”

Con Zelo – VV Bergen 4-0
In Waarland incasseerde VV Bergen een 4-0 nederlaag. “We hebben de afgelopen tijd een aantal blessures opgelopen die ons niet ten goede zijn gekomen. Dat zorgde er ook voor dat we verdedigend heel veel wisselingen hebben”, zei Gerard Timmers na afloop. “We speelden met andere jongens achterin en dan zie je dat het niet loopt.”

Afgelopen zondag moest Bergen dus zijn meerdere erkennen in Con Zelo. “Zij waren feller in de duels, wonnen tweede ballen en zaten er bovenop”, vervolgde de coach. “Ze hebben veel snelheid voorin. Bij 2-0 konden zij misschien uitlopen naar 4-0, maar onze keeper Nick Dekker hield ons op de been. In het laatste kwartier van de eerste helft kwamen we wat terug in de wedstrijd en kregen we ook mogelijkheden.”

In de tweede helft begon Con Zelo weer sterk. “Wij wisselden door. Job Wokke maakte zijn debuut en kreeg na een halve minuut de bal voor een leeg doel. Maar hij stuiterde net verkeerd waardoor hij hem over de achterlijn liep. Dat is jammer want als die had gezeten dan had het misschien nog een andere wedstrijd kunnen worden”, aldus Timmers. Uiteindelijk scoorde Con Zelo uit counters de 3-0 en de 4-0. “Het was een totale offday van de ploeg en ook de begeleiding daarin. De tegenstander was vandaag de betere ten opzichte van ons.”

SV Koedijk – VZV 8-1
In eigen huis won koploper SV Koedijk ruim van hekkensluiter VZV. “Na een rommelige eerste twintig minuten hebben we de tactiek iets omgezet. Daarna hebben we geen problemen meer gehad.” zei Remco Reinhard na afloop. Dankzij doelpunten van Rick de Lange, Reinhard en Luuk Wagenaar ging Koedijk met 3-0 de rust in.

In het tweede bedrijf werd die voorsprong via Michael van der Heyden, Tom Hofkamp, Reinhard (2) en Luuk Wagenaar naar 8-1 getild. “VZV was niet bij krachten om het ons moeilijk te maken en met zoveel scorend vermogen in onze ploeg krijg je dit soort uitslagen.”