ALKMAAR - Ook in de derde en vierde klasse ging de competitie dit weekend van start. met wisselende resultaten voor de Alkmaarse teams. Koedijk begon het seizoen met een nederlaag, maar een klasse lager was er winst voor Alkmaarsche Boys en Alcmaria Victrix.

In 3B mocht Koedijk direct aantreden tegen één van de titelfavorieten, Saenden. De Wormerveerse club had al op promotie gehoopt na het afbreken van de competitie vorig seizoen, maar deze werd niet gehonoreerd door de KNVB.Saenden wil dit seizoen opnieuw voor de titel gaan en wist tegen het Koedijk van de nieuwe trainer Willem-Jan Kroon een eerste stap te zetten door met 2-0 te winnen.

In 4A wisten Alkmaarsche Boys beiden met ruime cijfers te winnen. Alkmaarsche Boys deed dat in eigen huis tegen Texel '94. Trainer Bas IJsselstein zag zijn ploeg al bij rust op rozen zitten om uiteindelijk met 5-1 te zegevieren. Amin Charik was met drie doelpunten het meest trefzeker terwijl ook Jimi Kooge en Daniel Mullen een duit in het zakje deden.

Alcmaria Victrix scoorde kort voor rust twee maal en brak daarmee het verzet van thuisploeg Vesdo. Bij de ploeg van trainer Arjan Huisman was het Yannick Combee die driemaal scoorde, waarvan twee vanaf de strafschopstip. Max Bakkum maakte het kwartet treffers vol (1-4).