AMSTERDAM – De heren van Alkmaar Guardians wisten afgelopen zaterdag een overwinning te boeken. In Amsterdam won het van DED, 51-66.

Zaterdagavond in de Apollohal wisten de heren van Alkmaar Guardians met een knappe overwinning op de directe concurrent DED de aansluiting in de subtop de behouden. DED kwam goed uit de startblokken en bouwde een voorsprong op van acht punten in het tweede kwart: 28-20.

De Alkmaarders wisten met goed verdedigend werk en vooral door goede verdedigende rebounds deze achterstand om te buigen in een 28-29 voorsprong. In het derde kwart was het een spannende nek-aan-nekrace tot 42-41 toen de Alkmaarders de verdedigende intensiteit opvoerde en uitliepen naar een 42-49 voorsprong door zowel van binnen als van buiten te score. In het vierde kwart wist Alkmaar Guardians de tegenstander tot slechts zes punten te houden, terwijl zij zelf het aanvallende ritme wisten vast te houden.

Coach Adam Lenaarts: ‘Ik ben vooral te spreken over de werkhouding van de spelers. De spelers gingen echt tot het gaatje en je ziet dat we fysiek steeds sterker worden. Dat betaald zich uit aan het einde van de wedstrijd.’ Met een eindstand van 51-66 hebben de Alkmaar Guardians een belangrijke stap gezet en staan nu op de vijfde plaats.

Topscoorders: Wienand de Waal Malefijt (19 punten), Steve Bleeker (17 punten) en Jeroen IJsendijk (14 punten).