REGIO – In de Eerste Klasse A pakte AFC’34 de volle buit. Een klasse lager wisten Kolping Boys en HSV eveneens te winnen. De Foresters ging onderuit.

Zaanlandia – AFC’34 1-2
In Zaandam boekte AFC’34 na twee opeenvolgende nederlagen, weer een overwinning. ‘We hebben verdiende punten gepakt vandaag’, zei Brian Paul Tesselaar. Tegen Zaanlandia kwamen de Alkmaarders via een eigen doelpunt van Martijn Riemersma ongelukkig op achterstand. ‘Maar we waren scherp en fel op alle fronten en wonnen veel duels.’

Vooral na rust was het krachtsverschil te zien. Een kwartier na de pauze wist de ploeg van Job Dragtsma via Brent Braaksma op 1-1 te komen. Het was Chakib El Kaderi die AFC’34 de zege bezorgde.

Voor AFC’34 was het de vierde zege van het seizoen. Met een achterstand van drie punten op de zevende plek is er voor de Alkmaarders nog van alles mogelijk. Daarentegen is de voorsprong op de voorlaatste plaats slechts één punt. Komende zondag sluit de ploeg 2018 af met een thuiswedstrijd tegen RKVV Velsen.

Beemster – Kolping Boys 0-4
Na vier wedstrijden zonder zege pakte Kolping Boys afgelopen zondagmiddag weer eens drie punten. Dat gebeurde op bezoek bij Beemster. Het was Amine Ouaziz die met een vrije trap al snel voor de 0-1 zorgde. Op slag van rust moest de ploeg van trainer/coach Marc de Wilde met tien man verder. Thijs van den Oord raakte een doorgebroken speler licht en moest dit bekopen met een rode kaart. ‘Dit was erg zwaar bestraft’, vond Van den Oord.

Omgekleed en wel zag de aanvoerder hoe zijn ploeg de score na rust opvoerde. ‘We zijn niet in de problemen gekomen. Het was een dikverdiende overwinning’, vervolgde Van den Oord. Nadat Giliano Pawiroastro de score had verdubbeld kwamen Jochim Berkhout en Joey Kooge tot scoren.

HSV – West Frisia 3-1
‘West Frisia is geen ploeg waar je makkelijk overheen loopt. Het is een degelijke ploeg’, wist Edwin Veenstra over de tegenstander van afgelopen zondag, tegen wie er door HSV met 3-1 werd gewonnen. ‘Voor rust hadden we wind tegen en zij waren de voetballende ploeg. Na rust voelden we dat er wat te halen viel en gingen we vol op de aanval’, aldus Veenstra.

HSV raakte twee keer de lat, waarna Rick Houtenbos een kwartier voor tijd de 1-0 wist te maken. ‘Zij moesten toen meer aanvallen.’ Met een kopbal zorgde Tim van Hekken voor de 2-0. Vijf minuten voor tijd ging Van Hekken langs de doelman van West Frisia en schoot raak. Via een rake penalty deden de gasten in de slotfase iets terug.

Assendelft – De Foresters 3-0
De Foresters ging op bezoek bij Assendelft met 3-0 onderuit. ‘De eerste helft was gelijkwaardig. Assendelft had de gevaarlijkste momenten. Vanuit een corner werd een inzet van de gasten van de doellijn gered. ‘En we kregen, helaas alweer dit seizoen, een zekere penalty niet’, baalde Edwin Reder. Door onoplettendheid bij de ploeg uit Heiloo kwam de gastheer nog voor rust op 1-0.

‘Na de rust kwamen zij er niet meer aan tot de tachtigste minuut. ‘Een goeie redding van hun keeper voorkwam de 1-1.’ Tien minuten voor tijd besloot De Foresters één op één te spelen. Uit de counter kreeg Assendelft hun eerste kans. ‘Een schwalbe van hun aanvaller werd gelijk op de stip gelegd.’ Twee minuten voor tijd viel ook nog de 3-0. ‘Een geflatteerde nederlaag, maar helaas weer een nederlaag.’