REGIO – AFC’34 wint, Jong Holland speelt gelijk, en Alcmaria Victrix verliest. Het is de conclusie die kan worden getrokken nadat de drie ploegen afgelopen zaterdagmiddag in actie kwamen.

Jong Holland – Blauw Wit/Beursbengels 2-2
In een koud Alkmaar heeft Jong Holland gelijk gespeeld tegen Blauw-Wit/Beursbengels. Het punt is zeer welkom bij de Alkmaarders die in een lastige fase zitten. “We komen weliswaar 2-0 voor, maar achteraf is dit een prima resultaat” zei Phuong Nguyen na afloop. Want tegen de subtopper is het een keurig resultaat.

Toch had er meer ingezeten voor Jong Holland. Na vier minuten in het tweede bedrijf wist spits Alpay Alarslan immers de score in Alkmaars voordeel te openen. Zes minuten later wist de aanvaller een sterke voorzet van Rik Wijnker binnen te schieten, 2-0. Dat de bezoekers tien minuten later weer op gelijke hoogte zouden komen, zullen weinig mensen hebben verwacht. Nadat Serginio Eyken in tweede instantie voor de aansluitingstreffer zorgde, wist Erwin Smajic twintig minuten voor tijd de 2-2 op het scorebord te brengen. Nguyen: “Het is jammer dat je de voorsprong niet weet vast te houden, maar gezien het spel denk ik dat dit wel een terechte afspiegeling is. Als ik ook kijk naar de kansen, dan kan ik er mee leven”.

Toch waren de twee tegentreffers slordig te noemen bij de thuisploeg. “Het zijn een aantal momenten waar we niet helemaal goed staan en slordig balverlies lijden. Dat is iets wat we absoluut wilden voorkomen, maar gaandeweg de wedstrijd wordt je wat meer vermoeid en dan krijg je dat soort ballen. Mooie leermomenten” besluit de oefenmeester.

HCSC – Alcmaria Victrix 2-1
In den Helder zag Alcmaria Victrix een 0-1 voorsprong in rook opgaan, en moest uiteindelijk de zege aan HCSC laten. De Alkmaarders wisten voor rust de voorsprong te pakken, maar in het tweede bedrijf sloeg de Helderse formatie tot tweemaal toe wat uiteindelijk de overwinning opleverde.

Twintig minuten voor tijd bracht Wesley van Veen zijn ploeg op 1-1. Tien minuten voor tijd kroonde Timo Swart zich door man van de wedstrijd door de allesbeslissende 2-1 te maken.

Fortuna Wormerveer – AFC’34 1-4
AFC’34 heeft de zegereeks weten te vervolgen. Op bezoek bij Fortuna Wormerveer werd de zesde opeenvolgende overwinning behaald. Het levert de ploeg een gedeelde tweede plaats op. “Bij rust stonden we al op een 3-0 voorsprong door doelpunten van Joshua Souisay, Verdi Sambo en Volkan Orhangazi” had coach Jeroen Slaager gezien. “De wedstrijd was dus al snel gespeeld”.

Bij de 0-3 voorsprong ging de druk er vanaf bij de Alkmaarders. “Het werd wat te slordig, maar alsnog snel 4-0 via wederom Joshua Souisay” aldus Slaager, die Fortuna Wormerveer in de slotfase nog wel de eretreffer zag maken. “Een goede opmaat richting Purmersteijn” besluit de coach.