ALKMAAR – In een regio met vele ploegen is het niet op zich niet opmerkelijk dat er ploegen winnen, maar ook ploegen naast een overwinning grijpen. Afgelopen weekend was het echter volledig in balans. Waar vijf ploegen uit regio Alkmaar wonnen, waren er vijf ploegen die punten verspeelden.

Zaterdag

Jong Holland – FC Castricum 3-1
Na de overwinning op DVVA heeft het Alkmaarsche Jong Holland een 3-1 overwinning geboekt tegen FC Castricum. Een terechte eindstand volgens Chelbi Boujenoui. “Zeker weten. Ik vond Castricum bij vlagen onmachtig. We stonden goed en we wisten goed om te gaan met de ruimte die er vrij kwam in de omschakeling”. De aanvoerder vervolgt, “het is dat zij een penalty krijgen en wat halve kansen, maar ik heb niet het gevoel gehad dat we in de problemen kwamen. Na onze penalty en voor

hun een rode kaart waren wij helaas wat te slordig en gingen we niet goed om met de ruimte die zij weg gaven” blikt de routinier terug. “Maar dan zie je wel dat individuele kwaliteiten zoals die van Alpay Alarslan eruit komen. Al met al een verdiende overwinning en het smaakt zeker naar meer, maar dat kan alleen als we hard blijven werken” besluit Boujenoui die net als vorig weekend tot scoren kwam. De overige twee doelpunten vielen via Mark Hondius en Alpay Alarslan.

DINDUA – AFC’34 zat. 5-0
Een “offday” luidde de conclusie van verdediger Marius Wiegman na afloop van de 5-0 nederlaag die het zaterdagteam van AFC’34 leed op bezoek bij DINDUA. “Dindua was zeker geen maatje te groot maar door een communicatiefout kwamen we al na vijf minuten op een 1-0 achterstand”.

Wiegman kon samen met zijn ploeg ook na de 1-0 niets veranderen aan de stand, “Wij komen twee keer alleen op de keeper af maar missen”. Waar AFC’34 niet tot scoren kon komen, lukte het de ploeg uit Enkhuizen wel. “Uit een corner komen zij op 2-0. Daarna krijgen wij nog twee grote kansen voor rust en schieten op de lat”. Verder dan 2-0 kwamen beiden ploegen tot aan de rust niet. “Na rust wilden wij drukken, maar na vijf minuten kregen we door een persoonlijke fout de 3-0 om de oren” baalde Wiegman.

Daarna voelde de verdediger ook dat het klaar was. DINDUA kon door twee counters nog uitlopen naar 5-0. “Al met al wel dik verdiend verloren. We waren telkens een stap te laat, niet scherp genoeg. Dan krijg je dat soort doelpunten tegen en mis je zelf opgelegde mogelijkheden” baalde Wiegman.

Kleine Sluis SV – Flamingo’s 64 2-7
In Anna Paulowna heeft Flamingo’s 64 bewezen ook met tegenslagen om te kunnen gaan. De Alkmaarders wonnen hun eerste twee wedstrijden eenvoudig, maar op bezoek bij Kleine Sluis keek het bij de rust tegen een 2-0 achterstand aan.

Dat de ploeg over behoorlijk wat veerkracht beschikt is na zaterdag duidelijk. Met vier doelpunten beleefde Richard Rijsterborgh een comfortabele tweede helft. Met twee doelpunten had Maurice Gijzen ook weinig te klagen, evenals Miquel Dubois die met een doelpunt meedeelde in de feestvreugde.

Zondag

DEM – AFC’34 4-0
Op bezoek bij DEM beleefde AFC’34 een zware middag, het verloor met 4-0. Vooral in de tweede helft had de Alkmaarse ploeg weinig reden tot optimisme. “Persoonlijke fouten deden ons de das om” vond middenvelder Jordy Cretier. De man die optimaal profiteerde van die fouten was Rik Stals. De routinier was verantwoordelijk voor de gehele productie van de Beverwijkers.

Spartanen – Alkmaarsche Boys 4-0
In Wognum ging Alkmaarsche Boys hard onderuit. Tegen Spartanen verloor de ploeg van Mats Blokdijk met 4-0. “Uiteindelijk geflatteerd” aldus Jimi Kooge. “Na de 2-0 achterstand hebben we risico's genomen”. Die risico's pakte dus nadelig uit voor de Alkmaarse tweedeklasser.

De Alkmaarders zijn door de overwinning die concurrent SVW’27 boekte afgezakt naar de laatste plaats op de ranglijst. Met slechts één punt is duidelijk dat de ploeg de komende weken snel punten moet pakken om de achterstand op de concurrenten niet te groot te laten worden. Te beginnen met komende zondag, als Alkmaarsche Boys op bezoek gaat bij nummer elf West Frisia.

Alcmaria Victrix – Nieuwe Niedorp 3-0
Na de doelpuntrijke zege bij Con Zelo heeft Alcmaria Victrix voor de tweede week op rij een overwinning geboekt. De ploeg van coach Peter de Groot, die via Yannick Combee met 1-0 ging rusten, won de wedstrijd tegen laagvlieger Nieuwe Niedorp uiteindelijk met 3-0. Naast Combee wisten Amin Charik en Nick Kleefman ook tot scoren te komen.

Met zeven punten uit vier wedstrijden bezet Alcmaria Victrix de vijfde plaats, een keurige positie voor de Alkmaarders.

SV Koedijk – Con Zelo 2-1
SV Koedijk beleefde afgelopen zondag een onnodig spannende wedstrijd. Tegen Con Zelo werd er weliswaar met 2-1 gewonnen, maar erg eenvoudig ging het niet. “Het was van ons een hele slechte wedstrijd. Dus wat dat betreft ben ik blij dat we hem winnend over de streep hebben getrokken” blikte coach Roy Rowinkel terug. Namens Koedijk scoorden Rick de Lange en Joey Hoekstra.

VV Bergen – Hugo Boys 1-1
Na het doelpuntloze gelijkspel tegen de Rijp eindigde de thuiswedstrijd van VV Bergen tegen Hugo Boys eveneens in een gelijkspel.

Tegen de Heerhugowaarders eindigde het duel in 1-1. In de eerste helft trof Noah Robles doel voor Bergen, maar in de tweede helft kwam Hugo Boys terug tot 1-1. De ploeg van coach Gerard Timmers zakt door het tweede gelijkspel achter elkaar naar de zevende positie.

Vitesse’22 – Egmondia 4-1
In Castricum is Egmondia tegen een 4-1 nederlaag opgelopen. De Egmonders kwamen na een 1-0 achterstand nog wel op gelijke hoogte, maar Vitesse’22 kon daarna uitlopen naar een 4-1 overwinning.

Voor Egmondia, dat vorig seizoen promoveerde, is de start van dit seizoen stroef. Na vier wedstrijden is de ploeg puntloos hekkensluiter.

Zeevogels – JVC 4-3
Afgelopen zondag kwam Zeevogels drie keer op achterstand, maar de Egmonders slaagden er vier keer in om terug te komen van de achterstand. “ Heerlijk dat het vandaag onze kant op valt terwijl we drie keer op achterstand kwamen” vertelt een logisch tevreden coach Rogier Bunnink.

Al in de eerste minuut kwam JVC vanaf elf meter op 0-1. “Gelijk vanaf de aftrap kwamen we via een prachtige voorzet van Mike Twisk met een volley afgemaakt door Dennis de Waard op gelijke hoogte. We speelden echt prima vandaag alleen vlak voor rust via een counter tegen 1-2” blikt de coach terug.

“De 1-2 werd gevolgd door een puntgave assist van Julius Zwartkruis, ingekopt door Jorrit Groot, 2-2. “Na de 2-3 toonden we mentaal erg sterk te zijn vandaag. Op aangeven van Jorrit Groot schoot Max Duinmijer de 3-3 binnen. Zoals altijd gingen we voor de volle winst en die pakten we vandaag ook” aldus de coach van de Egmonders. “Een zeer tevreden coach over het spel en de mentale weerbaarheid vandaag” besluit Bunnink.