BERGEN – De afgelopen wedstrijden was Hans Elout niet altijd even tevreden over het spel van zijn ploeg. De wedstrijden werden gewonnen, maar de manier waarop moest beter. Afgelopen zaterdagavond gebeurde dat ook. Coach Elout kon tevreden zijn na de zege die zijn ploeg behaalde tegen Unitas, 35-25.

,,Eindelijk weer een Berdos met beleving in het spel” zag Hans Elout. ,,Na een stroeve eerste tien minuten die gelijk opging, liepen we door hard te werken uit naar zeven doelpunten” vervolgde de coach. Toch zakte het een beetje in waardoor Unitas het verschil terugbracht tot drie punten. Halverwege was de voorsprong voor Berdos, 18-15.

In het tweede bedrijf werden de gebroeders Kenter vastgezet maar dit had niet het beoogde effect wat Unitas er van verwachte. ,,We bleven voornamelijk via Cas Wokke scoren. Hij was zo snel op de break dat hij zichzelf uit zijn schoenen liep” vervolgde Elout. ,,Zij gaven de mandekking al snel op maar het verschil was gemaakt. Wij bleven fanatiek in verdediging en aanval”.

HV Berdos sloot de wedstrijd uiteindelijk af met een 35-25 overwinning. Elout: ,,Een tevreden coach die na een paar mindere wedstrijden weer de vechtlust en de beleving terug zag”.

Door de overwinning blijft HV Berdos koploper in de tweede divisie. Komende zondag gaat de ploeg uit Bergen op bezoek bij de nummer twee E&O. De voorsprong op de ploeg uit Emmen bedraagt momenteel één punt, waardoor het een cruciaal duel is in de titelstrijd.

Doelpunten HV Berdos: Cas Wokke (11), Jos Kenter (9), Joep Kenter (6), Teun de Jager (5), Rick Visser (3), Jeroen Vels (1).