OUDKARSPEL - Afgelopen maandagavond was het alweer de laatste wegtraining voor de jeugd van de Alkmaarse wielervereniging. Onder prima weersomstandigheden werd er aan de ruim 15 rennertjes een heus tour programma gepresenteerd, dit keer weer op het alsmaar drukker wordende industrieterrein bij Breekland.


Zo werd er een rit in lijn afgewerkt en de bekende proloog. Als afsluiter werd de “Col du Warmenhuizen” beklommen. Het bekende trainingsviaduct over de provinciale weg, nabij Breekland. Alles leek vlot te verlopen totdat een ietwat ongelukkige uitwijkmanoeuvre voor een landbouw voertuig roet in het bekende eten gooide.

Gevolg was een valpartij met toch enkele slachtoffertjes. Een bezoek aan de huisartspost moest daarom plaatsmaken voor de eigenlijke huldiging.
Het geeft maar weer eens aan dat trainen op de openbare weg, eigenlijk een haast onmogelijke opgave wordt voor de begeleiding van deze wielervereniging.

Het blijkt dat vooral deze weg als sluiproute gebruikt wordt en de snelheden waarmee men de kleintjes voorbijrijdt haast onverantwoord is, terwijl het gebruik ervan expliciet is voor aanwonenden! Het is dan ook echt node dat het voorgenomen Bike Experience park nabij de Geestmerambacht snel gerealiseerd wordt in verband met een stuk veiligheid voor deze rennertjes!

De beloofde medailles etc worden bewaard voor het volgende seizoen en dan hopen op een eigen clubparcours, waar dit zonder zorgen kan worden afgewerkt.

Terugkijkend kan gesteld worden dat de toestroom van jeugd nog steeds aanwezig is. Volgend jaar gaat Alcmaria samen met de WV Noord-Holland verder onder een andere naam. Onder het motto : samen sterker, moet dit ongetwijfeld een positieve uitwerking hebben op de toestroom van vooral jeugd.