ALKMAAR - Eindelijk kon de jeugd van ondermeer wielervereniging Alcmaria-Victrix hun energie kwijt. Rond het wielerstadion in Alkmaar werd dan toch uiteindelijk de zomeravond wegtraining begonnen.

Door het wegvallen van de locatie op het evenemententerrein aldaar, welke gebruikt wordt voor activiteiten rondom het corona gebeuren, werd er naarstig gezocht naar een veilige en geschikte plek om deze rennertjes te kunnen laten rijden.

Je kon duidelijk merken dat de zin er was. Onder leiding van ondermeer Matthé Pronk en Remco Morsch werd er getraind. De opkomst was deze eerste training niet hetgeen we gewend waren, maar dit is mogelijk te wijten aan het feit dat er pas laat besloten werd om voor deze opzet te kiezen.

De komende weken zal deze locatie gebruikt worden en zodra het binnen sporten weer is toegestaan zal zeker de piste weer worden opgezocht. Trots dat dit een oplossing is, blijft het ontbreken van een echt wielerparcours zich opdringen. Helaas blijkt dat zelfs na de landelijke verkiezingen, hierin nog steeds geen schot zit, terwijl we vooral de jeugd meer willen laten bewegen.

Rennertjes die willen gaan beginnen met de wielersport zijn van harte welkom op deze jeugdtrainingen.

Zie voor informatie de site www.alcmaria-victrix.nl