ALKMAAR - De successen van de Nederlandse baanwielrenners liegen er niet om. Harry Lavreysen en Jeffrey Hoogland pakken hun prijzen, evenals de dames.


Wat er vaak aan vooraf gaat is de inzet van veel wielerverenigingen. Vaak vanaf de jeugd wordt daar al aandacht geschonken aan de ontwikkeling van de renner(ster).

Zo ook bij WV Alcmaria-Victrix alwaar jaar en dag jeugdtraining op de wielerbaan gegeven en de betere kunnen dan doorstromen naar een hoger segment. Op maandagavonden wordt er in 3 groepen getraind op de wielerbaan.

Naast deze baantraining is dit seizoen begonnen met de zogenaamde valtraining voor de jongste groepen. Hier wordt geprobeerd, indien er helaas gevallen wordt, dit met de nodige “souplesse” te doen, zoals dat bij de judosport gewoon is.

Maar ook de doorstroom vanuit andere takken van de wielersport zie de laatste tijd steeds meer. Zoals MTB en fietscross leveren talenten op.

Bij Alcmaria-Victrix zijn ze echter voorzichtig met rennertjes te betitelen als “talent”, dat soms veel te zware belasting geeft voor de renner in kwestie en zeker de ouders.

“Wat goed is komt snel, maar wel met de nodige begeleiding”, is dan ook één van de motto’s van deze Alkmaarse wielervereniging, die dit jaar maar liefst 75 jaar bestaat.

Informatie over jeugdtrainingen en volwassenen via info@alcmaria-victrix.nl