ALKMAAR - Afgelopen maandagavond was het weer alle hens aan dek of weg.

De allerjongsten, die graag wielrenner willen worden of het gewoon leuk vinden om op een racefiets te rijden, deden hun eerste training. Deze gezamenlijke training, van WV Alcmaria-Victrix en nu ook WV Noord-Holland is al jaar en dag de opmaak tot voor velen een mooie wielercarrière of prima hobby.

Ondermeer onder leiding van de nieuwe jeugdbegeleidster Liesbeth Bakker en de vertrouwde begeleiders/trainers, Wim, Gedion en Matthé. De jeugd kon of de weg op, of op het veilige afgesloten evenementen terrein hun wielervaardigheden bij leren.

Niet alleen rijden, maar bochten maken, bidons aanpakken en heel veel lol is dan ook het doel van deze trainingen. De iets ouderen reden een pittige route, waarbij De Bloedweg in Schoorl de scherprechter was!

Mocht het Outdoor Bike Experience (OBE) dat gepland staat nabij het Geestmerambacht klaar zijn, dan zal dat de trainingslocatie worden voor deze jonge renners.

Nu nog kunnen geïnteresseerden zich op de maandagavond vervoegen nabij het wielerstadion in Alkmaar, om daar eens een kijkje te nemen hetgeen de jeugd al kan en vooral ook leuk vindt.

Info: info@alcmaria-vitrix.nl