ALKMAAR - Na een succesvol eerste jaar voor de Wieler 3 daagse Alkmaar is er voor 2018 een nieuwe datum vastgelegd. Op 18, 19 en 20 oktober vindt in Sportpaleis Alkmaar de tweede editie van de Wieler 3 daagse plaats.

De Wieler 3 daagse Alkmaar is een topsport evenement, wielrennen op het hoogste niveau gecombineerd met entertainment. Het evenement in Alkmaar kent een compleet programma met disciplines variërend van koppelkoersen, sprints, rijden achter derny’s en het in Alkmaar populaire stayeren. “Zo’n eerste editie is altijd afwachten,” vertelt Eddy Bakker, namens Alkmaar Sport toernooi directeur. “In gedachten heb er je een beeld bij hoe een 3 daagse er uit moet komen te zien. Maar de ‘partijen’ (renners, catering, organisatie) die het moeten overbrengen op het publiek tijdens het evenement, heb je dan niet meer in de hand. Dat dit zo’n succes heeft mogen zijn, meteen de eerste keer, maakt dat we vol vertrouwen uitkijken naar een tweede editie,” aldus Bakker.

Alkmaar Sport zoekt ook bij dit event de samenwerking met anderen. Zij gaat dit jaar nog intensiever samenwerken met de organisatie van de 6-daagse in Rotterdam die jaarlijks in januari wordt verreden. “Daarnaast heeft inmiddels meer dan 80% van de bedrijven die in 2017 meededen aangegeven dat zij weer mee willen doen. Dit omdat ze de Wieler 3 daagse als uniek evenement beschouwen om op hoog niveau met relaties te netwerken of om hun werknemers eens echt te zien en te bedanken,” vertelt Bakker. “ Sport verbindt. Samen met je collega’s of klanten eerst zelf op de baan fietsen, een mtb-clinic volgen of een curling clinic op de ijsbaan. Daarna onder het genot van een heerlijk ‘walking dinner’ geserveerd door de Henry’s groep, kijken naar topsport uit de hoogste regionen. Dat biedt Wieler 3 daagse Alkmaar.”

De 3 daagse Alkmaar vindt ditmaal half oktober plaats. Eén week voor de Zesdaagse van Londen en twee weken tot de Zesdaagse van Gent. “Kortom, de renners en rensters die in Alkmaar aan de start staan, willen in 1 rechte lijn hun klasse tonen in de opeenvolgende meerdaagsen,” besluit Bakker.

Meer informatie
De Wieler 3 daagse Alkmaar vindt in 2018 plaats op donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober in Sportpaleis Alkmaar. Verdere informatie omtrent dit evenement is te vinden op www.3daagsealkmaar.nl