ALKMAAR - 13 december 2016 werd Nycke Groot in Alkmaar gehuldigd. Dé sportkampioen van het jaar stond dezelfde avond met haar handbalteam in de halve finale van het EK in Denemarken. Het team zette wederom een topprestatie en won een zilveren medaille, Nycke werd uitgeroepen tot meest waardevolle speelster van het EK. Natuurlijk kent Alkmaar nog veel meer sportkampioenen. Ook in 2017 worden zij weer in het zonnetje gezet. Vanaf heden kunt u genomineerden voor de sportkampioenen huldiging aanmelden via www.alkmaarsport.nl/sportkampioenen of sportkampioenen@alkmaarsport.nl.

Hoe gaat het nu met…. Nycke Groot?

13 december 2016 werd Nycke Groot in Alkmaar gehuldigd. Dé sportkampioen van het jaar stond dezelfde avond met haar handbalteam in de halve finale van het EK in Denemarken. Het team won, en behaalde uiteindelijk een zilveren medaille. Ook werd Nycke uitgeroepen tot meest waardevolle speelster van het EK. Voor Nycke was het niet goed genoeg, zij gaat voor goud, sámen met haar team.

Een opluchting, een oppepper, zo voelde het gouden resultaat wat volgde in mei 2017. Nycke won de EHF Champions League met haar Hongaarse team Györi Audi ETO KC. Dit na een lang jaar met veel wedstrijden, startend bij de Olympische Spelen (4e plaats voor het Nederlands Handbalteam). Het behalen van de overwinning gaf haar vleugels, en de motivatie om méér te willen winnen werd groter dan ooit. Ambities voor het komende jaar zijn er dan ook zeker, de Champions League titel prolongeren én scoren op het WK met het Nederlandse team. De voorrondes voor het WK worden in december in Duitsland gespeeld.

Sportkampioenenfonds

Als Alkmaarse sportkampioen ontving Nycke € 500,- uit het Sportkampioenenfonds. De ondernemers BDO, Noordeloos Elektro, Rabobank Alkmaar e.o., De Ondernemerstuin en Alkmaar Sport stelden dit bedrag aan de vijf winnaars ter beschikking. Bij Nycke staat de € 500,- nog gedeeltelijk op een spaarrekening, zij spreekt dit incidenteel aan om de reiskosten van en naar Hongarije mee te bekostigen. "Het heen en weer reizen met de auto is een zware onderneming, op deze manier kan ik op belangrijke momenten in het jaar mijn rust pakken en met het vliegtuig reizen”. Het zal haar nog van pas komen als ze straks in meerdere landen nagenoeg tegelijk haar wedstrijden speelt of trainingen volgt.

Handbalclinic

Om haar dank te tonen aan haar fans die haar overal volgen en steunen verzorgde Nycke 12 juli drie handbalclinics in sportcomplex De Meent in Alkmaar. Een overweldigend succes, de clinics waren binnen drie minuten volgeboekt. Enthousiaste deelnemers én een enthousiaste Nycke waren het resultaat. “Je mag best zeggen dat ik de samenwerking met Alkmaar Sport als zeer prettig heb ervaren, ik sta er zeker voor open zoiets vaker samen te organiseren als het in te passen is in mijn drukke schema”. Twee weken per jaar vakantie, en dan staat ze daar in haar vakantie vóór en samen met haar grootste fans. Eerst toch nog maar even genieten van een welverdiende rust voor het seizoen weer begint, Alkmaar gaat van Nycke horen!

Huldiging sportkampioenen 2017

Natuurlijk kent Alkmaar nog veel meer sportkampioenen. Kent u een Alkmaarder die net als Nycke goed presteert op (inter)nationaal niveau? Of een sporttalent, sportploeg of aangepaste sporter die in 2017 fantastisch aan het presteren is? Meld hem, haar of hen alvast aan voor het Sportkampioenenhuldiging van 2017! Ook dit jaar wordt er weer een waarderingsprijs uitgereikt aan een persoon of vereniging die het afgelopen jaar een speciale sportieve prestatie heeft geleverd, hiervoor kunt u ook genomineerden aandragen. Dit kan via www.alkmaarsport.nl/sportkampioenen of sportkampioenen@alkmaarsport.nl.